ZAPALIO PA IZBO NOŽEM BIVŠU SUPRUGU: U Švajcarskoj počelo suđenje Srbinu za pokušaj ubistva!

Srpskom državljaninu B. T. (43) danas u sudu u Lucernu u Švajcarskoj počinje suđenje za pokušaj ubistva bivše supruge A. T. koju je u aprilu 2021. godine, u stanu u ovom gradu, zapalio, a onda izbo nožem.

Foto: Shutterstock

Državljanin Srbije B. T. (43) našao se pred sudom u Lucernu zbog sumnje da je pokušao da ubije svoju bivšu suprugu A. T.. On se tereti da je zapalio bocu sa sprejem i direktno prskao u nju. Prema navodima švajcarskih medija, bivšoj supruzi je zadao i više posekotina nožem.

Prema navodima, osumnjičeni i žrtva rastali su se u decembru 2019. godine. Nekih godinu i po dana kasnije, tačnije u aprilu 2021. godine, osumnjičeni se vratio u stan gde su supruga i njihov zajednički sin ostali da žive i pokušao da ubije ženu.

Prema navodima optužnice, Srbin je 14. aprila 2021. u večernjim satima iz svog stana poneo kuhinjski nož i bocu sa sprejem i odvezao se do stana u kojem su živeli bivša supruga i sin.

Kada je stigao žena nije bila kod kuće, te joj je sin krišom poslao SMS poruku da pozove policiju i da se vrati kući.

U trenutku kada je žena ulazila u stan, sin je uspeo da pobegne napolje, a osumnjičeni je suprugu zgrabio za kosu i uvukao je unutra. Tada je uzeo i zapalio bocu i uperio plamen direktno u nju, paleći joj kosu i jaknu.

U panici, žrtva je pobegla u kupatilo gde je uspela da skine jaknu i dlanovima ugasi kosu koja je bila u plamenu.

Međutim, Srbin nije odustao od napada, već je pokušao da provali u kupatilo kako bi je opet zapalio. U jednom trenutku je uspeo da razvali vrata i otme telefon kojim je žrtva pokušavala da pozove policiju. Žena je tada uspela da se otrgne i potrči ka ulaznim vratima.

Tada ju je Srbin zgrabio i isekao je više puta kuhinjskim nožem koji je poneo sa sobom. Žrtva je zadobila brojne rane po rukama i šakama. Ubrzo je policija stigla i savladala Srbina.

Na saslušanju osumnjičeni je potvrdio većinu događaja iz stana, ali je uporno tvrdio da bivšu suprugu nije želeo da ubije, već samo da je zastraši.

Švajcarski mediji navode da je nekih mesec dana nakon zločina, dok je bio u pritvoru, Srbin zatražio da ga odvedu do njegovog stana kako bi uzeo određenu lekarsku dokumentaciju. Tada je pokušao da pobegne policiji. Dok su pokušavali u tome da ga spreče, osumnjičeni se opirao i policajcima zadao višestruke povrede.

Tužilaštvo je na ročistu tražilo osmogodišnju zatvorsku kaznu, a vreme koje je proveo u pritvoru bi trebalo da bude uračunato.

Takođe, zahteva se da Srbin bude proteran iz zemlje na 15 godina.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker