UDAVIO SE U MORAVU NAKON RUČKA: Prva ovogodišnja žrtva utapanja u Braničevskom okrugu

Dragan Milić (50) zvani Kurjak iz Brežana kod Požarevca prva je ovogodišnja žrtva utapanja u Braničevskom okrugu.

Utopljenik Dragan Milić / Foto: Facebook

On je sa svojim drugovima u ponedeljak otišao na Veliku Moravu u blizini Brežana na piknik. Prema rečima jednog meštanina, pokojni Kurjak je zajedno sa svojim drugarima roštiljao na obali Morave.

– Svi su bili raspoloženi. Međusobno su se šalili i pričali. Nakon što su ručali Kurjak je rekao da će da skoči u Moravu, kako bi se rashladio. Pozvao je i njih da mu se pridruže ali oni nisu hteli rekavši da će to da urade malo kasnije, kada popiju piće i poručili mu da ispita kakva je voda. Nakon što je skočio u vodu, negde oko tri sata popodne, Dragan je, zaronio, pre bi se reklo da je potonuo, i više se nije pojavljivao na površini reke. Njegovi drugovi u prvi mah mislili su da roni, ali su ubrzo shvatili da se sa njim nešto čudno dešava. Počeli su da ga dozivaju i traže, ali bez uspeha. Pošto su shvatili da im se drug, možda utopio, obavestili su nadležne i porodicu, pa su svi zajedno pošli u potragu za njim – priča meštanin Brežana.

Pošto Draganovo telo tog dana nije pronađeno angažovani su ronioci žandarmerije, koji su nastavili potragu za telom. Sutradan Draganavo telo ronioci su pronašli i izvukli.

Dežurni zamenik Višeg tužilštva u Požarevcu nije tražio obdukciju tela, jer je bilo očigledno da se radi o klasičnom utapanju, pa je telo dato porodici radi sahrane. Mnogi pretpostavljaju da je Dragana izdalo srce, jer je onako vruć skočio u ne baš toplu Moravu, i da je to glavni uzrok njegovog utapanja.

Neposredno pre negošto se utopio Dragana su drugovi fotografisali i ta slika je objavljena na fejsbuku.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker