RASPAO SE NESTOROVIĆEV POKRET: Kontroverzni lekar napustio organizaciju koju je stvorio

U toku procesa preobražaja pokreta “Mi, glas iz naroda” došlo je do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva, grupi od sedam osnivača, i Dr Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić su juče, 20. februara 2024. godine, demonstrativno napustili Pokret MI – Glas iz naroda, objavljeno je u saopštenju na sajtu ovog pokreta.

Foto: Ataimages

– U senci nesporazuma i insinuacija protiv nekih od osnivača dr Branimir Nestorović je onda ultimativno tražio da on bude predsednik te stranke, iako je bilo dogovoreno da se ostane pri izvornom principu kolektivnog rukovodstva koje čini sedam osnivača. Na glasanju taj ultimatum dr Nestorovića nije dobio podršku većine osnivača i on je potom demonstrativno napustio pokret a za njim i Aleksandar Pavić – navodi se u saopštenju.

– Pokret, međutim, nastavlja sa planiranim radom i preobražajem u političku stranku. Njime će rukovoditi Veće Pokreta koje čini pet osnivača, Siniša Ljepojević prof. dr Mitar Kovač, prof. dr Jovan Janjić, Branko Pavlović i Dragan Stanojević. Prema tome, u radu Pokreta sve ostaje po starom i planirani ciljevi se ostvaruju – ističe se u saopštenju.

– Drugim rečima, pokušaj razbijanja Pokreta nije uspeo i rad se nastavlja bez onih koji su njegovo razbijanje pokušali da izvedu. Vreme će pokazati koji su bili stvarni motivi i ciljevi razbijanja Pokreta. Ovim povodom, sutra, 22.02.24. u 13 časova u Medija Centru (Terazije 3) biće održana konferencija za štampu Pokreta “Mi, glas iz naroda” – stoji u saopštenju.

Podsetimo, nastupajući kao grupa građana na izborima 17. decembra, ovaj pokret je ostvario uspeh, osvojivši 13 poslaničkih mandata u parlamentu Srbije, kao i šest odborničkih u Skupštini Beograda, zahvaljujući čemu su postali jezičak na vagi između vlasti i opozicije kada je u pitanju formiranje beogradske vlasti.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker