UBISTVO U KOČETINU, KOD ŽABARA: Zapalila majku, pa je zadavila jednom rukom (FOTO)

Majka i ćerka godinama bile u svađi, ali niko od meštana nije slutio da će se sve okončati brutalnim ubistvom, kakvo se ne pamti u selu.

Branislav Jovanović pokazuje mesto gde je pronađeno Nadeždino telo

Policija je uhapsila Gordanu Petrović (59) iz Kočetina kod Žabara, zbog sumnje da je u noći između 13. i 14. oktobra ubila svoju majku Nadeždu (80). Ovaj zločin osumnjičena je izvršila tako što je majku polila benzinom i zapalila, a onda je, pošto je ova pobegla na put, sustigla i ubila udarcima u glavu i gušenjem. Nadeždino beživotno telo, bez odeće, jer je skinula spavaćicu koja je počela da gori, pronašao je jedan od meštana u nedelju ujutru, na putu u blizini njene kuće.

Prema rečima našeg izvora iz policije u nedelju, oko dva sata, ujutru Gordana Petrović je iz flašice od soka u kojoj je bio benzin polila majku Nadeždu Petrović dok je spavala.

Nadeždina kuća gde je ćerka zapalila

– Ona nam je odmah priznala šta je uradila i detaljno opisala čin majčinog ubistva. Rekla nam je da je te noći, pošto nije mogla da izdrži majčino fizički i psihičko maltretiranje odlučila da je ubije tako što će da je zapali dok bude spavala, jer nije znala kako drugačije to da uradi pošto joj je majka bila krupne građe i mnogo fizički jača od nje. Rekla nam je da je bila teško bolesna i da su joj obe dojke zbog karcinoma odstranjene. Bila je očajna jer, kako nam je ispričila, nije imala od čega da živi i da se leči, pošto su je prošle godine iz kuće u Petrovcu, u čijoj je izgradnju i sama učestvovala, ćerka i zet isterali, te je došla u kuću svoje majke gde je i rođena da živi, ali ju je i majka terala iz kuće, pa nemajući kud odlučila da joj se osveti –, priča nam izvor iz policije detalje koje im je osumnjičena rekla. Još je dodao da je sačekala da majka zaspi, a kada je utvrdila da je zaspala, polila je benzinom i šibicom zapalila. – Vatra je zahvatila majčinu spavaćicu, ćebe i jastuk. Gordanina majka, sva u plamenu probudila se i počela da zapomaže. Vatra joj je zahvatila lice i kosu, koja je u potpunosti izgorela. Nekako je sa sebe strgla upaljenu spavaćicu i izletela napolje, gde ju je na dvadesetak metara od kuće sustigla pomahnitala ćerka. Ona je oborila svoju majku i nastavila da je tuče rukama i nogama po telu i licu. Dodatno je pokušala da je šibicom ponovo zapali u čemu nije uspela. Na kraju ju je jednom, desnom rukom, pošto joj je leve ruka bile ukočena i bez funkcije, uhvatila za vrat i stežući ga, zadavila. Nakon toga otišla je svojoj kući, a ujutru kod komšije, gde je i uhapšena – rekao nam je naš izvor.

Kuća u kojoj se Gordana nakon počinjenog ubistva sklonila

U nedelju, oko pola deset ujutru, na mestu gde je ležala ubijena Nadežda, došao je odbornik iz Kočetina u SO “Žabari“, Branislav Jovanović koji je o ovome odmah obavestio policiju.

„Telo je našao meštanin Ivica Crnogorac i odmah me nazvao. Bio je sav usplahiran, pričajući mi da pored puta leži gola mrtva žena. U prvi mah nisam mu poverovao misleći da je pijan. Pošto je bio uporan došao sam na lice mesta i šokirao sam se prizorom. Prepoznao sam Nadeždu Petrović, koja je ležala bez odeće, na ivici puta. Prizor je bio grozan. Nadeždino telo bilo je crveno i u plikovima nastalim od vatre. Koža i lice bili su joj izgoreli. Ma strašno. Obavestio sam policiju koja je ubrzo stigla. Rekao sam im, da je to, najverovatnije uradila njena ćerka Gordana, koja se bila sklonila kod komšije Ljubiše. Pozvao sam Ljubišu i on mi je potvrdio da je Gordana kod njega ne znajući šta je ova uradila. Ubrzo je Gordana izašla iz Ljubišine kuće. Na kapiji sačekao ju je policajac koji je upitao kako je. Ona mu je odgovorila da nije dobro i da je ubila majku. Nakon priznanja policija je uhapsila Gordanu“, kazao je Branislav Jovanović, odbornik SNS iz Kočetina. On za Nadeždu ima samo reči hvale. Kaže da je bila dobra žena, trezvena i uvek raspoložena. Nedavno je od njega tražila da joj pomogne da i ona dobije priključak za gasovod koji je prošao kroz selo, pošto to ranije nije učinila.

Odbornik iz Kočetina u SO Žabari Branislav Jovanović

– Nadežda se mnogo mučila sa Gordanom, koja je psihički obolela. Jedno vreme Gordana je bila kod ćerke i zeta u Petrovcu, koji imaju troje dece. Međutim, žalila se da je maltretiraju, ali je utvrđeno da to nije tačno. Tad se vratila kod majke – rekao je Branislav. Pokojna Nadežda imala je tri ćerke. Gordana je najmlađa, jedna je umrla, bila je udata u Mirijevu, a treća je u Austriji i očekuje se njen dolazak.

Uhapšena Gordana nije nigde radila, izdržavala je majka od poljoprivredne penzije. Nadežda je imala mala primanja, ali je uspela čak i da podigne spomenik sebi i suprugu Draganu, preminulom pre desetak godina. Niko ne zna pravi razlog svađa majke i ćerke, ali sumnjaju da je razlog Gordanino psihičko stanje.

Slika na spomeniku pokojne Nadežde i njenog muža Dragan

Na mestu gde je nađeno Nadeždino telo, stoji crvena sveđa. Vide se tragovi paljenja, kao i nekoliko palidrvaca, jer je Gordana majku pokušala dodatno da zapali dok je ova ležala na putu.

OBDUKCIJA

Obdukciju je uradio specijalista za sudsku medicinu Ljubiša Božić. Utvrđeno je da je kod Nadežde smrt nastupila kao posledica davljena, pošto joj je grlena kost bila polomljna. Nađene su brojne povrede od opekotina, kao i hematoni nastali od udaraca.

KAZNA

Gordani je određeno zadržavanje od 48 sati, zbog sumnje da je izvršila ubistvo. Posle saslušanja kod višeg javnog tužioca, sledi odlučivanje o njenom pritvaranju. Ukoliko bude optužena za ubistvo, sleduje joj kazna od 5 do 15 godina zatvora.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker