OSUĐENI PINK PANTERI: Trojica Srba osuđena u Švajcarskoj, među njima i jedan Petrovčanin

Sud u Cirihu u Švajcarskoj osudio je danas trojicu državljana Srbije za koje se smatra da su članovi čuvene i ozloglašene kriminalne bande Pink Panteri, na višegodišnje kazne zatvora.

Akcija hapšenja bande Pink Panter 2018. u Luganu/Foto: Screenshot

Trojica Srba, starosti između 39 i 44 godine, od kojih je jedan, kako saznaje TPKNEWS, iz Petrovca na Mlavi, čiji identitet nije saopšten, dobili su na pet, šest i sedam i po godina zatvora zbog planiranja pljačke i drugih krivičnih dela. Sud u Cirihu je takođe presudio da posle izvršenja kazne, dvojici bude zabranjen ulazak u zemlje Šengen zone sledećih 10 godina, a trećem 15 godina.

Osuđeni imaju pravo žalbe, pošto je u pitanju prvostepena presuda.

Ovoj trojici kriminalaca se na teret stavlja planiranje velike pljačke juvelirnice u Luganu februara 2018. godine. Oni su uhapšeni neposredno pre nego što su planirali da upadnu u zlataru i iz nje odnesu nakit i satove vredne nekoliko stotina hiljada evra. Njihov plan je osujećen pošto su policajci uspeli prethodno da im uđu u trag i ozvuče jedno od vozila koje su koristili, te su tako čuli planove o pljački. Srpske Pantere odala je priča o bezbobrazno visokoj zaradi.

DOLIJALI NOVI “PINK PANTERI”: Uhapšeno četvoro državljana Srbije u Luganu

Srbi su juče u sudu negirali sve što im se stavlja na teret, ističući da nije istina da su planirali veliku pljačku u Luganu. Jedan od osuđenih je tvrdio da je u Tićino došao kako bi kupio vozila koje bi kasnije preprodavao u Srbiji.

Članovi ozloglašene grupe Pink Panter su inače od 2006. godine do danas izveli niz spektakularnih pljački širom sveta i odneli veću količinu skupocenog nakita. Do sada im se na teret stavljaju 24 pljačke, među kojima je i ona u Dubaiju kada su ukrali plen vredan 11 miliona.

Ostaće i upamćena akcija iz 2016. godine u Cirihu, nakon koje su pobegli sa plenom vrednim najmanje milion evra.

(Tpknews.com/Agencije)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker