USLOVNA NASILNIKU IZ MAKCA: Vređao i davio nevenčanu suprugu jer je previše skitala unaokolo

Danijel Branković (35) iz Makca, osuđen je pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog porodičnog nasilja nad nevenčanom suprugom.

Foto: M.V/Ilustracija

Njemu je izrečena i mera zabrane približavanja oštećenoj na manje od 50 metara, u periodu od godinu dana, a ujedno je udaljen iz kuće na 30 dana.

Kazne optuženom izrečene su na osnovu sporazuma postignutog sa osnovnim tužiocem, na osnovu priznanja krivice. Ovo krivično delo osuđeni je izvršio 30. jula, kada je došao kući u alkoholisanom stanju.

Tada je počeo da vređa svoju suprugu sa kojom ima trogodišnju ćerku, inače rumunsku državljanku, Ceditu Živanović (42), nazivajući je pogrdnim imenima i optužujući je da ništa ne radi, već samo skita unaokolo.

U jednom trenutku, on je rukama obuhvatio njen vrat i počeo da je guši, pokušavajući da je obori na pod. Međutim, ona je uspela da se otrgne i pobegne iz kuće, posle čega je odmah nazvala policiju, koja je ubrzo uhapsila nasilnika i odredila mu zadržavanje od 48 sati.

Njegova supruga prethodno je bila udata u Braničevu kod Golupca, gde ima troje dece. Ona i optuženi zajedno su jedno vreme radili u Austriji, odakle su se vratili i jedva preživljavali. Pre ovog napada osuđeni je oduzeo pasoš supruzi, kako ga ona ne bi napustila i otišla sa detetom u Rumuniju.

Ona je upućena na parnični postupak, da bi naplatila materijalnu i nematerijalnu štetu. Centar za socijalni nju i trogodišnju ćerku smestio je privremeno u jednu od sigurnih kuća.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker