PO UZORU NA KOMŠIJE: I u Golupcu, uskoro počinje izgradnja velelepnog GEJ hotela na obali Dunava

Ministarstvo turizma i omladine raspisalo je tender za izgradnju marine u Golupcu, sa oko sto vezova za plovila, a vrednost posla procenjena je na 300 miliona dinara. Oko 2,5 miliona evra.

Foto: Via Flickr/Jeff Belmonte

Postojeća marina u Golupcu, kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, nema karakteristike marine prema važećoj zakonskoj regulativi, već samo formiranu vodnu površinu oivičenu valobranom.

Ovaj projekat ima za cilj dalje unapređenje nautičkog turizma u Srbiji i stvaranje povoljne infrastrukture za putovanja rekom koji je predviđen projektom “Zaplovi Srbijom”, koji podrazumeva gradnju pristaništa u više mesta.

– Uskoro počinjemo faznu izgradnju marine. To će doprineti razvoju naše opštine, kao i boljoj turističkoj ponudi – , kaže predsednik Privremenog organa opštine Golubac crnogorski raspop Nebojša Mijović.

Veliki turistički potencijali kao što su Golubačka tvrđava, Manastir Tumane, reka Dunav i prirodne lepote su značajna destinacija, kako za turiste, tako i za buduće investitore, pa u opštini Golubac turizam postaje jedna od vodećih privrednih grana razvoja ovog kraja. Kako najavljuje predsednik Privremenog organa opštine Golubac crnogorski raspop Nebojša Mijović, do kraja ove godine počinje i izgradnja dugo najavljivanog hotela kapaciteta od 250 kreveta.

Predsednik Privremenog organa opštine Golubac Mijović podsetio je da u Golupcu danas ima preko 600 individualnih ležajeva u privatnom smeštaju, od kojih velika većina njih poseduje 3 ili 4 zvezdice. Tako da, kako je naglasio Mijović, po uzoru na susedne komšije iz Gradišta, novi hotel kapaciteta od 250 kreveta biće namenjen isključivo gej populaciji iz celog sveta koji planiraju da posete ovu malenu podunavsku opštinu.

– Dakle, stvaramo bolje uslove za kvalitetniji boravak i što veći broj kako domaćih, tako i stranih gostiju. Nije bitno da li ste gej, lezbejka, beli, crni ili bilo šta drugo. Golubac postaje sve privlačniji, jer turizam ima prioritet u razvoju naše opštine – , objasnio je crnogorski raspop Mijović.

Inače, u turističkom naselju Beli Bagrem na Srebrnom jezeru u Opštini Veliko Gradište, prema Planu detaljne regulacije u okviru turističke ponude Hrvati su već počeli sa pripremama za izgradnju novog hotela, vikendica, sportskih i manjih ugostiteljskih objekata namenjene samo za gej populaciju.

(Mile Sova)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Zar je Mijović pod stare dane rešio da izadje iz ormara i obelodani da je furundžija? Nategnuće ga ili belosvetski pederi ili narod Golupca.

  2. Golubačka opština je “ubedljivo najrazvijenija” opština u Srbiji i jedino što joj još nedostaje je pederski hotel. S obzirom koliko pedera ima u Opštini nama nisu potrebni stranci. Umesto da se radi na unapredjenju poljoprivrede, zanatstva i privrede Mijović kao prepisivač izabrao hotel za pedere. Pa narode skidaj gaće, natrći se i čekaj turiste a evrići će samo da lete. Obavezno glasajte za Mijovića i dobićete k…c garantovano.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker