PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Za ubistvo majke 30 godina zatvora!

Saša Nikolić (42) iz Požarevca pravosnažno je osuđen na 30 godina za teško ubistvo svoje majke Gordane (64), izvršeno u porodičnoj kući 7. oktobra 2016. godine.

Pokojna Gordana i njena kuća

Ovu presudu doneo je Aplacioni sud u Kragujevcu, čime je potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu, koju je donelo sudsko veće, na čelu sa sudijom Zoranom Jankovićem. Tužilaštvo je tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina za Nikolića, ali se nije žalilo na presudu, jer je smatralo da je dosuđena kazna adekvatna, ali je žalbu podneo advokat optuženog Dmitar Krstev.

Prema navodima optužnice, koju je zastupao zamenik višeg javnog tužioca Slobodan Kovačević, Saša Nikolić je majku brutalno pretukao, a onda zapalio kuću kako bi prikrio tragove, ali je zločin ubrzo rasvetljen i on je uhapšen!

Iako su u policiji bili potpuno uvereni da je Nikolić posle zločina podmetnuo požar u kući, za to nije bilo dovoljno dokaza, pa se sud time nije ni bavio. On je i pre ubistva bio pravosnažno osuđen zbog psihičkog i fizičkog nasilja nad svojom majkom, koju je maltretirao duže vreme. Ubistvo je izvršio samo dva dana nakon što ga je ona poslednji put prijavila policiji. Nakon prijave požara u Gordaninoj kući, 7. oktobra 2016, vatrogasci su tamo zatekli njeno telo, pa je pozvan i tužilac radi uviđaja. Tužilac je naložio obdukciju tela, koja je utvrdila da se Gordana nije ugušila u požaru već da je zadavljena. Takođe, tada su utvrđene i brojne povrede po Gordaninom telu, kao i dva slomljena rebra. Od samog početka, policija je sumnjala na Sašu, jer su svi rođaci i komšije posvedočili da je on godinama bio nasilan prema svojoj majci.

KOMŠIJE

Gordanine komšije posle zločina rekle su nam da je ona bila dobra i vredna žena i da je penziju stekla radeći u fabrici “Bambi”. Sa pokojnim mužem, koji je pre osam godina pao  s krova i poginuo, podigla je kuću na sprat. Pored nasilnog sina, imaju i ćerku, koja se udala i otišla iz kuće.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker