TREĆI DAN PROTESTA U POŽAREVCU: Najbolja organizacija do sada na “Protestu protiv diktature” (FOTO/VIDEO)

Treći dan protesta požarevljana pod nazivom „protestom protiv diktature“ koji je organizovan putem društvenih mreža obeležila je najbolja organizacija do sada. Kako od strane protestanata, tako i od strane policije.

Ispred gradske skupštine

Protestanti su se okupili na uobičajno mesto okupljenja ispod bilborda sa Vučićevim predizbornim plakatom na kružnom toku u centru grada, pre 19 časova, gde su se grupisali sa transparentima, i dogovorili maršutu šetnje, kao i o parolama koje će izvikivati. Pre polaska u šetnju jedan protestant sa maskom na licu, preko megafona koji je u međuvremenu nabavljen, obratio se prisutnima obavštevajući ih o razlozima i ciljevima protesta.

Tačno u 19 sati krenula je kolona utvrđenom maršutom u šetnju. Ovog puta, policija je zaslužila sve pohvale jer su na trasi kojom se šetnja odvijala, obustavili saobraćaj, kako bi se ona što lakše odvijala i, izbegli, eventualni konflikti, sa nervoznim vozačima.

Gradom je odzvanjalo, lopovi, lopovi, vratite nam glasove i neizbežno Vučiću pederu. Prvi zastoj napravili su kod gradske skupštine gde su uz salve zvižduka pozivali gradske funkcionere da izađu napolje. Ubedljivo najači protest i buka ispoljena je ispred sedišta SNS-a. Tu su svi ko jedan uzvikivali:“Lopovi, lopovi, pokrali ste glasove i svi će te u zatvore“. Iako je u prostorijama SNS bilo upaljeno svetlo, a na vratima iznutra stajalo nekoliko članova, oni nisu izlazili, niti su na skandiranja reagovali.

Demonstranti ispred sedišta SNS-a

Nakon kraćeg zadržavanja protestani su mirno krenuli dalje u šetnju i završili je na polaznom mestu, nakokon pola sata šetnje. Tu su se dogovorila da i sutra na istom mestu i u isto vreme dođu na proteste, koji će, kako su rekli, trajati do ispunjenja njihovih zahteva.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker