VELIKO GRADIŠTE: Izrečene presude za utapanje dvojice braće na Srebrnom jezeru

Osnovni sud u Velikom Gradištu izrekao je prvostepene presude protiv četvoro optuženih za utapanje dvojice braće iz Rače, Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića, koje se dogodilo 11. septembra prošle godine na Srebrnom jezeru.

Direktor Osnovne škole “Karađorđe” iz Rače, Zoran Jovanović, osuđen je na godinu dana kućnog zatvora, a na isti toliko osuđen je i školski trener Miloš Gajić. Po dve godine zatvora dobili su vlasnici pedalina iz Niša, Milanka i Dragan Stanković.

Oni su optuženi za teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje zakon propisuje kaznu od jedne do osam godina zatvora. Pošto budu dobili pisani otpravak presude, sve strane u ovom postupku imaju pravo podnošenja žalbe. Direktor škole i školski trener bili su optuženi jer nisu vodili računa o bezbednosti osnovaca koje su doveli na fudbalsku utakmicu u Veliko Gradište, a supružnici iz Niša jer su pedaline iznajmili maloletnicima bez pratnje odraslih i jer im nisu dali zaštitne prsluke.

Braća Stefan i Nikola stradali su kad su, sa još četiri druga, iznajmili pedalinu i otisnuli se na Srebrno jezero, iako su bili neplivači. U jednom trenutku, Stefan je skliznuo u vodu, pa je Nikola skočio za njim da mu pomogne, ali su ubrzo nestali u jezeru. Za njima je skočio jedan njihov drug, pokušavajući da ih spase, ali u tome nije uspeo. Istog dana kada se desila tragedija, ronioci Žandarmerije izvukli su njihova tela iz jezera i predali roditeljima.

ŽALBA

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu za sve optužene tražilo je kaznu od najmanje dve godine zatvora. Pošto su svi osuđeni na blaže kazne, tužilaštvo je najavilo podnošenje žalbe.

TPKNEWS/M. Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker