HAPŠENJE NA AERODROMU: Pritvor za Šempu, miljenika Mire Marković

Dragan Jovanović Šempa uhapšen jer, najmanje, 15 puta nije se odazvao na suđenje u požarevačkom Osnovnom sudu zbog krivičnog dela navođenje službenog lica na overavanje neistinitog sadržaja

Dragan Jovanović (54), zvani Šempa, iz Požarevca, uhapšen je prošle nedelje na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, po centralnoj poternici koja je za njim raspisana zbog malverzacija oko uknjiženja stana njegovog pokojnog oca.

Uhapšenog Dragana Jovanovića sprovode u sud u Požarevcu

Posle hapšenja, njemu je određen pritvor od 30 dana, da bi se tako obezbedilo njegovo prisustvo na suđenju, jer se nije odazivao na oko 15 ročišta. Informaciju o njegovom hapšenju i određenju pritvora, potvrđena nam je u Osnovnom tužilaštvu u Požarevcu.

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, Jovanović je uhapšen kad je krenuo u Rusiju, da bi obišao svoju suprugu Natašu Jovanović, koja je tamo operisana. Reč je o čoveku koji je 6. oktobra 2000. godine dao svoj pasoš Marku Miloševiću, da bi ovaj pobegao u Rusiju, uz pomoć Radomira Markovića, tadašnjeg načelnika Državne bezbednosti. Jovanović je bio istaknuti član JUL-a i miljenik predsednice ove stranke, Mire Marković, supruge bivšeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića. Jovanović je bio i na listi za odbornike u Požarevcu 2000. godine. Još jedan dokaz da je bio Mirin miljenik bilo je i to što mu je ona u ono vreme izdejstvovala pozamašan kredit, na koji nije imao pravo. Prema našem izvoru iz Rusije, operaciju njegove supruge sredili su upravo Mira Marković i njen sin Marko. Jovanović je uhapšen na aerodromu jer se već nekoliko godina ne pojavljuje na suđenju koje se vodi protiv njegove supruge i njega, po optužnom predlogu zbog navođenja službenog lica na overu neistinitog sadržaja. Naime, ona je sklopila kupoprodajni ugovor o kupovini stana sa svojim svekrom, i na osnovu toga podigla kredit. Čim je dobila kredit, taj kupoprodajni ugovor je raskinut. Kasnije je njen svekar umro, ali je ona njegov stan, ipak, uknjžila na sebe na osnovu ranije potpisanog sporazuma o kupoprodaji stana, prećutavši da je u međuvremenu taj ugovor raskinut, čime je, zajedno sa suprugom, dovela u zabludu službena lica koja su im uknjižili stan I na taj način učinili krivično delo navođenje službenog lica na overu neistinitog sadržaja, zašta je zaprećena kazna od 1 do 5 godina zatvora. Kako smo saznali ova malverzacija razotkrila se prilikom ostavinske rasprave kada je Jovanovićev stariji brat podneo prigovor na uknjižbu stana svoga oca posumnjavši u validnost tog ugovora. Kako nam je potvrđeno u Osnovnom javnom tužilaštvu, optužni predlog protiv supružnika Jovanović podignut je još pre 3-4 godine.

Dragan Jovanović priveden u Osnovnom sudu u Požarevcu

Jovanović se u proteklom periodu nijednom nije odazvao na suđenje iako je redovno pozivan. Zbog toga sudija koja je vodila postupak donela je odluku, kako bi se obezbedio njegov pristup suđenjima, da ga policija privede, kako bi otpočeo proces. Policija je sudu dodstavljala obaveštenja, nekih desetak puta, da nisu mogli da ga pronađu na navedenim adresama. Zbog toga sud je doneo rešenje da se za Jovanovićem raspiše centralna poternica I nakon njegovog privođenja da mu se odredi pritvor do 30 dana I na taj način obezbedi njegov dolazak na naredni pretres.

U požarevačkom sudu rekli sun nam da je indikativno to da nisu mogli da pronađu Jovanovića, a da ga je pronašla pogranična policija na beogradskom aerodromu, pogotovu što je redovno viđan u svom kafiću u Ulici Lole Ribara. – Čudno je to da ga policija kada ga je tražila nije nalazila, iako živi u centru grada, gde je redovno viđan gde sedi u svom kafiću. Interesantno je to da I sudija koja mu sudi živi u blizini njegovog prebivališta, pa ga je sigurno I ona viđala, pošto pored njegovog kafića prolazi najmanje dva puta dnevno odlazeći I vraćajući se sa posla – objašnjava nam naš izvor iz požarevačkog pravosuđa ističući da ovaj primer pritvaranja dokazuje da nema nedodirljivih I da svi, bez obzira ko su I šta su, moraju da poštuju odluke svih pravosudnih organa.

M.V.

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Sempa je car, najbolji pozarevacki frajer. Za razliku od brata, koji je najveci pozarevacki kreten, grebator, neradnik i lopov!!!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker