TUŽILAŠTVO DONELO ODLUKU: Vozač autobusa nije preminuo zbog nasilničkog ponašanja advokata iz Velikog Gradišta

Vozač autobusa Zoran Miladinović (55) koji je doživeo infarkt posle napada od strane Dobrice Milovanovića Pende (56), advokata iz Velikog Gradišta, preminuo je u sredu, a uhapšeni advokat pušten je iz pritvora posle 8 dana.

Zoran Miladinović/Foto: Screenshot Facebook

Dobrica Milovanović je najpre priveden dva dana posle incidenta na autobuskoj stanici u Požarevcu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje. On je, kako su pisali mediji, čekao sina koji se autobusom vraćao iz Beograda na autobuskoj stanici u Požarevcu. Najpre je došlo do verbalne rasprave oko navodno izgubljenog prtljaga njegovog sina, a onda je Milovanović fizički napao vozača autobusa.

Napadaču je određen pritvor do 30 dana, ali je on iz njega izašao posle 8 dana.

Vladanka Pantić, portparolka Osnovog javnog tužilaštva (OJT) u Požarevcu navodi da je Dobrica Milovanović ostao toliko u pritvoru jer nije bilo elemenata za njegovo dalje zadržavanje.

– Pritvor mu je određen samo zbog mogućeg uticaja na svedoke. Čim su ti svedoci, čini mi se da ih je bilo četvoro, bili ispitani, više nismo imali prava da ga držimo u pritvoru – objašnjava ona.

Pantićeva naglašava da vozač nije preminuo zbog nasilničkog ponašanja advokata.

– Vozač je bio bolestan. Imao je tri bajpasa. U tom sukobu je zadobio lakše telesne povrede, a ne teže. Nije ga on ubio. Zbog toga se krivično delo neće menjati i ostaće “nasilničko ponašanje” – napominje portparolka.

Ona navodi da u ovom slučaju ima elemenata za pokretanje parnice koju će porodica preminulog vozača najverovatnije da pokrene kada se završi krivični postupak. Za parnicu, objašnjava, ima uzročno-poslednične veze, ali ne i za krivicu.

Kako navodi, lekari smatraju da će obdukcija biti završena posle Božića. Advokat Dobrica Milovanović pak, nije želeo da daje nikakve izjave za medije.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker