IDU IZBORI: Kučevačka praseća i jagnjeća brigada spremna – mi vama paketić, vi nama glasić!

Socijalna pravda se zasniva na principima unapređenja borbe protiv siromaštva, promociji prava na rad, jednakosti polova i ostvarivanju jednakih šansi za sve.

Foto: eKučevo

Kučevljani sa kojima smo razgovarali smatraju da ne ostvaruju svi jednaka prava i kažu da, dok opštinski funkcioneri žive lagodno, građani jedva preživljavaju od plate do plate a većina njih je prinuđena da živi od socijalne milostinje ili se snalaze kako umeju i znaju.

Skupština opštine Kučevo usvojila je na svojoj poslednjoj sednici rebalans budžeta za 2021. godinu. Prihodna i rashodna strana su uvećanme za po 13,7 miliona zbog nekoliko donacija iz ministarstava a izvršene su i korekcije pojedinih aproprijacija čime su određena sredstva usmerena prevashodno na socijalna davanja.

Budžetski deficit ili bolje rečeno manjak u opštinskoj kasi je i dalje ogroman, uz to postoji i obaveza vraćanja kredita od 16 miliona dinara sa kojim se opština zadužila prošle godine.

Ono što je najviše zaintrigiralo građane su apropijacije čime su sredstva od preko 4,5 miliona dinara usmerena na socijalna davanja. Svi su složni u jednom, socijalna davanja će biti namenjena za kupovinu glasova. Idu izbori, krenuće kamioni sa rizlom, počeće dodela paketića sa uljem, brašnom I konzervama za penzionere, nezaposlene i socijalne slučajeve po principu mi vama paketić a vi nama glasić. Da im je stalo do gladnog naroda sklonili bi stranačka obeležija i delili pomoć svakog meseca. Ovako, to je kupovina glasova, i to parama poreskih obveznika.

Pred prošle izbore aktuelni političari u Kučevu, koristili su slogan pun obećanja za poboljšanje položaja mladih, no nakon izbora, kao i kod dosta drugih pitanja, pitanje položaja mladih nekako je skliznulo sa dnevnog reda i ostalo van fokusa i ostaće tako do iduće predizborne kampanje kada će Novica Janošević, Aleksandar Perišić i drugi obećavati nova radna mesta, asfaltiranje puteva i ulica.

Po svemu sudeći narod u opštini Kučevo živi samo za izbore jer se opštinski vlastodršci uglavnom sete građana pred izbore. Politika osiromašenja i ponižavanja građana opštine Kučevo je do sada dala odlične rezultate što znači da dr Ivan Rajčić i njegovi saradnici planiraju čak i da ubrzaju taj proces u narednom mandatu. Ovakve mere garantuju fantastičan uspeh na sledećim izborima. Uz to već imaju iskustva u stvaranju parastranačke milicije, setimo se kockastih tipova u crnim majicama, i crnim džipovima koji su zastrašivali građane pre formiranja lokalnog parlamenta.

U Kučevu ne može da se realizuje nijedan ozbiljan program ili projekat zapošljavanja, ne može da se postavi barem jedan kamen temeljac. Zna se i zašto, nema procenta za vlastodršce u Kučevu, nema mogućnosti da se oni bogate i da pune soptsvene džepove i nema stranačkog zapošljavanja.

Posledica takvog upravljanja opštinom utiče da na stotine stanovnika, pojedinačno ili sa celim porodicama, napušta svoj zavičaj i svoja vekovna ognjišta, gde su im živeli očevi, dedovi i pradedovi, Kučevo je jednostavno postalo „grad gladi“.

Odlazak mladih iz opštine Kučevo poslednjih godinu dana predstavlja jednu od najaktuelnijih tema, o kojoj se mnogo govori, no političari ne nude rešenje za taj problem. Govoreći o odlasku iz Kučeva, u fokus se ne stavljaju samo mladi, već sve generacije, a mišljenje da iz opštine odlaze najobrazovaniji i najsposobniji ljudi više nije novina.

Razgovaravši sa ljudima različitih generacija u više navrata, najčeše su izgovorene rečenice, Kučevo je na rubu propasti, Kučevo je grad koji umire, može se čuti na svakom koraku, svuda ide nabolje, samo je kod nas najgore, jer na televizijama vide nove fabrike, veštački srećne ljude u boljem životu, nove puteve, kule, avione, kamione, vozove…

Većina ih je nezadovoljna svojim trenutnim položajem i svi bi hteli nešto promeniti. Međutim, kada treba nešto konkretno učiniti, jako malo ih se odluči na takav korak zbog straha da ne izgube i ono malo što imaju.

Paketića i socijalne pomoći građanima je dosta, dogorelo je do nokata, nema se više gde i ne zna se više kako će se dalje opstati i živeti, jer kučevačka aktuelna vlast, besramno i podlo vodi stanovnike u ponor i ambis.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

21 Komentari

  1. Važno da su sebi povećali plate čak za 30% Šta sve rade opštinari u Kučevu da bi ostali na vlasti gubi svaki razum. Bukvalno je Kučevo postalo grad gladnih.

  2. Svaka čast za test, sve je tačno, dođe mi da zaplačem kad setim šta je sve bilo u Kučevu a kako je danas? Gospodo radikali, pokondirani naprednjaci, svaka Vama čast kada ste uspjeli da nas dovodite do prosjačkog štapa. Samo naprijed!

  3. Čitam danas na režimskom portalu e kučevo koji uređuje SNS lopovska stranka izjavu uništitelja Kučeva dotičnog Janoševića da tpk news plasira laži i da je to Đilasov portal a ja mogu da kažem da ste vi jedini nezavisni portal u Braničevskom okrugu i da Janoševića najviše boli to što svi u opštini čitaju tpk news a najviše ga boli istina koju vi pišete o njima . Nastavite tako imate punu podršku građana naše opštine. ZAJEDNO DO OSLOBOĐENJA!

    1. na portalu eKucevo nema mogucnosti da se ostave komentari ali nije tesko pogoditi zbog cega…inace svega bi se nacitali

  4. Sve sto ste napisali je tacno.U Bukovsku moje selo dva puta nedeljo dolaze Milos Petrovic i Novica Janosevic i donose mojima i babi i dedi brasno i zejtin i kazu mi da je to poklon od predsednika opstine Rajicica i da ce da dobiju i secer i kafu.

  5. Kučevo je počelo da propada dolaskom Srpske radikalne stranke na vlast i nastavlja i dalje propadanje nunjevitom brzinom.

  6. Opisali ste stanje na pravi način bez ijedne neistine. Narodu treba posao i novac za život a ne milostinja koja se deli od narodnih para

  7. Новице Јаношевићу, ускоро правда долази по тебе и твоје партијске другове и другарице. Доста сте ви уништавали општину. Ми знамо да је ово ваша борба за власт повезана са борбом за слободу. Ваш пад са власти је губитак слободе и одлазак у затвор.

  8. Sada su se setili pred izbore da treba da pomognu siromašnima,zašto nisu otvorili ni jedno radno mesto za godinu dana vladavine,jedini cilj im je da podmite građane da bi nemilosrdno pljačkali ovu državu još četiri godine. Isto to radi i diktator.

    1. Grešite, zaposloli su nestručne- našpredne botove u prosveti, ponajviše u voluji i kučevu. Isti i ne idu često na posao, ali su sigurni po par radikala-janošević. BAGRA.

  9. Bravo za slobodni tpk news! Sloboda mišljenja mora da dođe do izražaja. Janošević mora da shvati da je završio političku karijeru u Kučevu.

  10. Hvala za paketiće, ne trebaju mi. Nek ih zadrže za sebe. Hoćemo smeni ove vlasti u Kučevu i to nas jedino interesuje

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker