UHAPŠEN SRBIN U NEMAČKOJ: Trgovac oružjem i narkoticima pokušao da pobegne policiji na bicikli

Srbin (41) uhapšen je u Nemačkoj po poternici, a zbog sumnje da je sa bratom trgovao oružjem i narkoticima. On je uhapšen nakon skoro dva meseca potrage, a policija ga je locirala i uhvatila na biciklu sa kojim je pokušao da im pobegne.

Foto: AP

Kako navode nemački mediji Srbin je uhapšen u utorak zbog sumnje da je trgovao vatrenim oružjem i velikom količinom narkotika.

– Sumnja se da je bio u bekstvu od oktobra 2023. i za njim je bila raspisana potraga od strane Кancelarije javnog tužioca u Frankfurtu na Majni. U okviru intenzivnih operativnih mera istražitelja Južnog Hesena, uspeli su da ga lociraju i uhapse u Zehajm-Jugenhajmu – pišu nemački mediji.

Kako navode nemački mediji Srbin se sumnjiči da je, zajedno sa 38-godišnjim bratom koji je već bio uhapšen, trgovao vatrenim oružjem, uključujući ratno oružje i municiju, između 2020. i 2023. godine i prodavao ga nasilničkim grupama iz sektora organizovanog kriminala u Nemačkoj.

– Na osnovu istraga javnog tužilaštva i policije može se pretpostaviti da je trgovao i kilogramima kanabisa i drugih narkotika. Navodi se da je optuženi koristio kripto pametni telefon kompanije Skaj za trgovinu drogom i oružjem. Hapšenju su prethodile intezivno praćenje i operativne mere. U utorak je konačno Srbin identifikovan u Seeheim-Jugenheimu i uhapšen. Kada su pokušali da ga uhapse bio je na bicikli. Uzalud je pokušao da pobegne i ubrzo je uhapšen – piš nemački portal “bergstraesser-anzeiger

(Tpknews.com/bergstraesser-anzeiger)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker