ODUŠEVLJENA: Umetnica iz Švajcarske u obilasku opštine Veliko Gradište

Velelepno zdanje opštine Veliko Gradište u utorak je, tokom obilaska grada, posetila istaknuta umetnica – vajarka Eva Erajsman iz Švajcarske.

Ona je u Gradište došla u pratnji domaćina koji je na privremenom radu u toj zemlji. Zainteresovana za umetničku galeriju koja je trajno postavljena u hodnicima ove zgrade, gospođa Erajsman je izrazila svoje iznenađenje i divljenje izloženim delima i uređenjem prostora.

Tokom ovog nenajavljenog obilaska, primio ju je predsednik opštine, Dragan Milić. U srdačnom razgovoru gošća je pohvalila izgled i čistoću grada i Srebrnog jezera, uporedivši ih sa mestima u svojoj zemlji. Dunavom je nedavno putovala sve do Crnog mora pa je kroz našu zemlju prošla na proputovanju, ne zadržavajući se.

U obilasku doma zdravlja, pijace i prodavnica, kako je rekla, pored čistoće, primetila je i otvorenost i ljubaznost naših ljudi na čemu joj je predsednik Milić iskreno zahvalio. Takođe, interesovala se za funkciju i dužnosti predsednika opštine te istakla i da je vidljiva njegova umešnost upravljanja gradom.

Bio je ovo prijatan susret pun iznenađenja jer, gospođa Erajsman došla je u Srbiju sa jednom drugačijom predstavom, koju je, na svoje i zadovoljstvo domaćina, zamenila novom, daleko lepšom.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker