LOKALNI IZBORI: Pobeda naprednjaka u Kostolcu

U Kostolcu gde su juče održani lokalni izbori lista “Aleksandar Vučić – Srpska napredna stranka- Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić” odnela je ubedljivu pobedu.

Srpska napredna stranka (SNS) osvojila je na lokalnim izborima u Kostolcu, gde je nastupila zajedno sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS), 62,5 odsto od ukupnog broja glasova i 15 mandata, ispred DS Aleksandar Popov koja je imala 12,5 odsto glasova i 2 mandata, listu Grupe građana Iskorak – dr Zvonko Blagojević – Žarko Debeljački koja je imala 9,1 odsto glasova i 2 mandata, Dveri koji su osvojili 8 odsto glasova i 1 mandat i koalicije PUPUS – SRS, dr Vojislav Šešelj koji su osvojili 5,4 odsto glasova i 1 mandat.

Vučić je sinoć na konferenciji za novinare proglasio pobedu njegove stranke u četiri od pet opština u kojima su u nedelju održani lokalni izbori. On je naveo da je kriv što nije mogao da obiđe opštine Kostolac i Negotin zbog državnih obaveza, ali je najavio da će to ispraviti daljim ozbiljnim i odgovornim radom.

Najavio je da će na istoku Srbije biti, u narednom periodu, urađeno još mnogo toga.

– Pokazali smo da brinemo i za siromašne krajeve naše zemlje. Pokazali smo da nam je stalo do svakog mesta i sela u Srbiji, dok se drugi bore samo za Beograd – istakao je on.

– Ne mogu da idem pred Makrona i Putina a da kažem da nemam poverenje ili da nismo najsnažniji pojedinačno u Mionici, Kostolcu, Pećincima… – rekao je predsednik SNS i Srbije.

Kako je rekao, stranka će nastaviti sa kontinuitetom marljive, odgovorne politike.

On je čestitao i SPS na dobrim rezultatima, kao i SRS.

– Čestitam i DS koji ima dobre rezultate u tri od četiri opštine. Imaju razloga da budu zadovoljni rezultatima – rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ovakve rezultate u Srbiji niko nikada nije postizao, proporcionalno gledano.

– Da imate takvu konkurenciju u SPS i SRS i DS i osvojite 66 odsto u Mionici… Jesam zadovoljan, ovo nisu brojevi o kojima smo nekad pričali, govorili smo o 35 odsto… Izgleda da smo nešto i dobro uradili i moraćemo tako i ubuduće da bismo opravdali ove brojeve – rekao je Vučić.

Pokret Dveri saopštio je da je na lokalnim izborima u Kostolcu osvojio 8 odsto glasova i ocenio da je to odličan rezultat. “Rezultat od osam odsto u Kostolcu dokaz je rasta i jačanja Dveri na svim nivoima.

Dveri su postale značajan faktor u Kostolcu, a takav scenario će se preslikati i na beogradske i eventualne parlamentarne izbore”, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da uprkos “brutalnoj negativnoj kampanji protiv Dveri, građani” u tom pokretu “prepoznaju pozitivnu energiju i beskomromisnu želju da se stvari menjaju nabolje kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou”.

“Kostolčani su u Dverima dobili političku organizaciju koju čine ljudi vođeni časnim namerama, i koja će u bliskoj budućnosti biti spremna da preuzme vlast u Kostolcu. Hvala gradjanima Kostolca na velikoj podršci, uz uverenje da se niko ko je glasao za Srpski pokret Dveri neće zbog toga pokajati”, navedeno je u saopštenju.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker