NOVA INVESTICIJA U POŽAREVCU: Umesto spalionice otpada gradi se pogon za obradu i prodaju solarnih panela

Gradska uprava Požarevca objavila je poziv za javnu prezentaciju urbanističkog projekta za izgradnju poslovno komercijalnog objekta za prodaju solarnih panela.

Novi objekat biće izgrađen na zemljištu koje je u vlasništvu kompanije Elias Eco, koja je ranije nameravala da tu izgradi spalionicu opasnog otpada.

U objektu će se vršiti prijem, formiranje panela dimenzije prema želji krajnjeg kupca i prodaja. Tehnološki proces za obradu panela je sečenje na naručene mere, završna obrada i kontrola kvaliteta prema sertifikovanim standardima EU.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji, čiji je obrađivač preduzeće za projektovanje inženjering i konsalting Aula iz Beograda, na zemljištu će se graditi portirnica, nova interna servisna saobraćajnica i objekat komercijalno-poslovnog sadržaja koji se funkcionalno sastoji od dve hale.

Foto: Grad Požarevac/Urbanistički projekat/Aula

Podsetimo u martu 2019. Grad Požarevac potpisao je sa direktorom kompanije Elias Eco Kun Young Parkom, Memorandum o saradnji sa ciljem da se u Požarevcu otvori pogon za uništavanje industrijskog i medicinskog otpada.

Ipak, od izgradnje spalionice se prema svemu sudeći odustalo i to nakon što su se nevladine organizacije pobunile zbog ovog projekta jer je, kako navode, izgradnja fabrike za termički tretman opasnog otpada bila planirana u blizini silosa za hranu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker