OVO SE VOZAČIMA NEĆE SVIDETI: Počinje naplata putarine na magistralnim putevima u Srbiji?

Na magistralnim putevima u Srbiji uskoro bi mogla da počne da se naplaćuje putarina, ali samo za “teškaše”, kamione teže od 12 tona.

Ovaj scenario navodi se u Dugoročnom i srednjoročnom planu poslovne strategije ovog preduzeća u narednoj deceniji, do 2027. godine. Uvođenje putarine i na državnim putevima prve B kategorije moralo bi najpre da odobri nadležno ministarstvo.

U prvoj fazi bi se putarina plaćala na najfrekventnijim magistralama. U drugoj fazi, putari bi namet obračunavali i kamionima težim od 3,5 tone. Ideja naplatnog sistema već postoji.

Putari od ove mere očekuju najpre – povećanje prihoda. Ali veruju da bi putarina na ovim pravcima preusmerila saobraćaj teških vozila na auto-puteve i tako povećala bezbednost saobraćaja.

Dinamika otvaranja novih naplatnih stanica zavisi od izgradnje novih puteva. Ako je verovati strategiji, tokom ove godine otvoriće se 22 nove naplatne stanice. I to od Niša do granice sa Makedonijom 12, šest od Niša do bugarske granice i četiri na potezu od Obrenovca do Požege.

(Novosti)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Moze ali kad sve puteve poprave i stare zamene novim,sta zele da naplate to sto lomimo nase automobile po rupama i fuserskim zakpama?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker