U opštini Žagubica, niče asfalt kao pista!

U opštini Žagubica u toku su radovi na asfaltiranju regionalnog puta Požarevac-Bor, kako bi se privukli ulagači.

Na području opštine Žagubica u toku su radovi na obnovi regionalnog puta koji vodi od Požarevca, preko Petrovca na Mlavi, do Bora. Prema rečima predsednika opštine, Safeta Pavlovića, ovi poslovi su prioritet i predstavljaju trenutno najveću investiciju u opštini.

“Trenutno se asfaltira deonica duga 24 kilometra, koja vodi od Krepoljina do Žagubice, a naredne godine isto toliko biće asfaltirano i ka Petrovcu na Mlavi. U planu je asfaltiranje još dva regionalna puta na području naše opštine, koji vode do Majdanpeka i do Despotovca”, rekao je Pavlović.

Safet Pavlović

Dobri putevi neće značiti samo građanima, već i ulagačima, kojima će opština obezebediti i besplatnu lokaciju i kompletnu infrastrukturu, kako bi što lakše i brže mogli da pokrenu željenu delatnost. “Ne zapostavljamo ni atarske puteve, koje smo u prošloj godini obnovili u ukupnoj dužini od 500 kilometara”, istakao je Pavlović. U opštini Žagubica rade i na problemima vodosnabdevanja, pa će zdravu pijaću vodu dobiti i meštani naselja Sige, Krupaja, Milanovac i Bliznak.

Cilj je građanima obezbediti i kulturne sadržaje, a za tako nešto neophodni su uslovni domovi kulture. Zato su u svakom naselju obnovljaju domovi kulture, kako bi lokalna kulturno-umetnička društva izvodila svoje programe.

Zbog dobrih rezultata, opština Žagubica dobila je brojna priznanja. Osvojili su “Beogradskog pobednika” jer imaju najveći broj manifestacija u zemlji, a dobili su i priznanje “Kapetan Miša Anastasijević” kao najuspešnija lokalna samouprava i kao najuspešniji domaćini.

TPKNEWS / M.V

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker