MILIĆ NUDI REŠENJE: Opština Veliko Gradište nudi besplatno zemljište španskom fudbalskom klubu „Selta“ iz Viga

Opština Veliko Gradište ponudila je španskom Fudbalskom klubu „Selta“ iz Viga besplatno zemljište za izgradnju fudbalskih terena i hotela za školu fudbala za ovaj deo Evrope, rekao je FoNetu predsednik opštine Dragan Milić.

Prema njegovim rečima, sa „Seltom“, koja već dve godine u Velikom Gradištu organizuje letnje fudbalske kampove, uspostavljena je odlična saradnja, a u tom mestu ustalili su se i drugi sportski sadržaji koji doprinose razvoju turizma.

Ovde se nalaze Košarkaški kamp kapitena reprezentacije Miloša Teodosića i Centar Vesačkog saveza Srbije sa brojnim sportskim terenima. Gradi se sportska hala, a ponudili smo zemljište i Odbojkaškom savezu da ovde formira svoj kamp sa hotelom, rekao je Milić.

On je istakao da se opština Veliko Gradište opredelila za intenzivan razvoj turizma i da to opredeljenje daje konkretne rezultate.

Na Srebrnom jezeru su izgrađeni Akva park, dva nova hotela s kongresnim salama i brojni restorani, koji su značajno obogatili turističku ponudu ovog mesta.

Pored toga, prema Milićevim rečima, Veliko Gradište ima i druge razvojne potencijale koji se vezuju za Dunav, navodeći da tu postoje marina i carinarnica, što pozitivno deluje na razvoj nautičkog turizma i transport robe vodenim putem.

Gradište ima dobru vezu sa Koridorom 10, koji je udaljen oko 50 kilometara, tako da je pored turističkih, dobra destinacija i za druge privredne investicije, kazao je Milić.

On je rekao da je jedan domaći investitor zakupio na 30 godina 200 hektara zemljišta, na kome namerava da formira zasade voća, gde će se zaposliti 30 ljudi, a vrednost te investicije je pet miliona evra.

Pored toga, jedan strani partner je zakupio 150 hektara zemljišta na kome u narednoj godini planira izgradnju elektrane na bio masu, u kojoj će zaposliti oko 50 ljudi. Trenutno pregovaramo sa jednom izraelskom firmom, koja je zainteresovana da ovde proizvodi nameštaj, rekao je Milić.

Milić je najavio i prodaju fabrike ulja „Dunavka“ i fabrike čeličnih konstrukcija „Čelik“, koje su u stečaju, a postoje zainteresovani kupci.

On je dodao da je italijanskoj kompaniji prodata „Mlinska industrija“ i očekuje se početak proizvodnje brašna, kolača i torti, a prodat je i bivši pogon „Zastave“, u kome takođe treba da počne proizvodnja.

TPKNEWS/Fonet

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker