DOKAZANI POLICAJCI: Nije loše, ali uvek može i bolje, ako imate stručne kadrove

U protekle tri decenije, izuzev par retkih slučaja, za načelnike Policijske uprave Požarevac, dolazili su ljudi sa strane, kao da Požarevac nije imao dobre kadrove – imao je nego je bila takva loša politika, a i sada se ništa nije promenilo.

Foto: Facebook

Dok vreme čini svoje dobri kadrovi su odlazili u zaslužene penzije, a sada su došli neki novi momci i ljubitelji SNS.

Već godinu i po dana je na čelu PU Požarevac, Darko Pajkić koji kako kažu, nije loš, ali može mnogo bolje i da se malo manje slika, a i voli da ide na razne SNS svečanosti. Jeste, preporuka je bila od partije i gradištanskog bosa da postane načelnik.

Da li je ispunio očekivanja ili nije, kao načelnik to najbolje znaju njegovi nadređeni.

Od pre tri meseca dobio je pojačanje za svog zamenika Darka Cvijovića koji je iz Beograda kao veliki načelnik dobio šut u vis, nekoliko puta promovisan u medijima za njegova razna (ne)dela, a tu je i šef Ibro Bakić sa izuzetnim intelektualnim i operativnim veštinama koji će još malo u penziju. Sve u svemu jedna „jaka i stručna“ ekipa.

Da li je smanjen kriminalitet i da li su zadovoljni radom policije, ostavićemo da to prosude građani koji žive u gradu Požarevcu i u ostalim opštinama u Braničevskom okrugu.

ISTRAŽIVANJE BEOGRADSKOG CENTRA ZA BEZBEDNOSNU POLITIKU IZ 2020

Među institucijama u koje ispitanici imaju poverenje ističu se vojska (21,6 odsto), policija (13,8 odsto) i zdravstvene ustanove (10,8 odsto). Kada je reč o pravosuđu, analiza pokazuje da veoma mali broj ispitanika ima poverenje u sudstvo i tužilaštvo.

Prema dobijenim podacima iz istraživanja, najmanje korumpirane institucije prema stavovima građana su Vojska Srbije. Sa druge strane, najviše korumpirane institucije prema percepciji ispitanika su sudovi, carina, policija, tužilaštvo, Vlada Republike Srbije i opštinske uprave.

(Insajder Mile Sova)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker