KORONA NE JENJAVA: U kovid bolnici u Požarevcu na lečenju 196 pacijenata, 15 na respiratoru

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je na lečenju 196 pacijenata sa simptomima koronavirusa od kojih je 193 iz Braničevskog okruga.

Opaka zaraza COVID-19 je potvrđena kod 162 osobe dok se za ostale čekaju rezultati testa.

– U našem Okrugu pritisak na bolnicu se ne smanjuje, čak smo juče imali više pregleda nego prethodnih dana. Od 51 pregledanog pacijenta, na bolničko lečenje tokom jučerašnjeg dana primili smo 22 pacijenta – , upozorava dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac.

– Istovremeno smo na kućno lečenje otpustili 13 pacijenata. I dalje nam dolaze građani u teškom i vrlo teškom stanju, i njih hospitalizujemo – , dodaje Nikolić.

U kovid bolnici u Požarevcu trenutno je zauzeto 15 respiratora, dva pacijenta su intubirana, a 13 je na neinvazivnoj ventilaciji (NIV). Sva kiseonična mesta su neprekidno zauzeta.

– Na današnji dan, 81 radnik naše bolnice nalazi se na bolovanju usled infekcije ili u izolaciji zbog kontakata sa obolelima i čeka povratak na posao. Trenutno je kovid pozitivno 45 zdravstvenih radnika, od kojih je troje na bolničkom lečenju. Ukupan broj naših zaposlenih koji trenutno nisu radno aktivni je 126 – , kaže Nikolić.

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac apeluje i dalje na sve građane da poštuju mere zaštite, naročito da budu mudri tokom predstojećih praznika, jer ništa nije važnije od zdravlja i života.

U zelenoj zoni trenutno je 111 pacijenata koji se leče od standardnih bolesti.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker