OKUPLJANJE MLADIH: Najveći uranak u Srbiji od 29. aprila do 2. maja na Srebrnom jezeru

Na Srebrnom jezeru, poznatom i kao „Srpsko more“, obalama Dunava i samoj reci kao i obližnjem Velikom Gradištu predstoji najveći uranak u Srbiji koji svake godine okuplja mnoštvo mladih iz čitave republike, a sve više je inostranih gostiju.

Naime, Srebrno jezero i Veliko Gradište će od 29. aprila do 2. maja biti turistička destinacija koju će posetiti oko 10 hiljada domaćih i stranih gostiju, prvenstveno mladih koji će prisustvovati ovogodišnjem petom po redu muzičkom festivalu „Uranak“. U okviru priprema za održavanje petog Muzičkog festivala „Uranak“ organizatori su sproveli akciju čišćenja priobalja Dunava na Srebrnom jezeru u kojoj su učestvovali omladinci i srednjoškolci iz Velikog Gradišta.

Za četiri dana koliko će trajati „Uranak“ koncipiran na tri muzička pravca: elektronski, pop i hip-hop, a ove godine program je proširen na krstarenje Dunavom od Beograda do Srebrnog jezera koji će pružiti poseban doživljaj. Muzički festival „Uranak“ će petu godinu za redom od 29. aprila pa do 2. maja ugostiti brojne ljubitelje dobre muzike na Srebrnom Jezeru, jednom od najlepših izletišta Srbije.

Ove godine će Uranak festival predstaviti svoj društveno odgovorni segment koji ima u fokusu Dunav i mlade.

Kroz nekoliko akcija biće ukazano na značaj Dunava, ekologije kao i skretanje pažnje na brigu o prirodi u kojoj živimo. Drugi segment je vezan za odgovorno ponašanje mladih kroz akciju „kada vozim ne pijem“. Ovo je peta godina „Uranak“ festivala na Srebrnom jezeru koju organizuju dve turističke agencije Go2travel i Puzzle grupa, u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Veliko Gradište koje imaju za cilj da pored dobre zabave, promovišu domaći turizam.

Uranak je koncipiran na tri muzička pravca: elektronski, pop i hip-hop. Ove godine proširili program na krstarenje Dunavom od Beograda do Srebrnog jezera, koji će pružiti poseban doživljaj svim učesnicima uz uranak na Dunavu. Peti po redu Uranak i ove godine predstavlja najprivlačniju party destinaciju u Srbiji za mlade u periodu prvomajskih praznika.

Oko 10 000 posetilaca iz zemlje i regiona koliko se ove godine očekuje, uživaće kako u muzičkom programu tako i u dobro osmišljenom sadržaju i isplaniranoj zabavi koju su organizatori i ove godine pripremili tokom trajanja festivala.

Sada već tradicionalno, „Uranak“ za lokaciju bira Srebrno Jezero kao idealno mesto za dobar provod, predah od gradske vreve i uživanje u prirodi, gde se očekuje i veliki broj inostranih posetioca. Na već poznatim stejdževima Live, Urban, Open air action, posetioci će imati priliku da u četiri dana slušaju izvođače elektronske, hip-hop, i pop muzike u dnevnoj i noćnoj varijanti.

Na festivalu „Uranak“ na Srebrnom jezeru nastupiće Elemental (CRO), Dejan Milićević, Sara Jo, Artan Lili, COBY, Aćim, TKNO, SMT#NG, Andrew Meller, DJ Gru, RHCP Tribute band, Single Ladies Beyonce Tribute Band, D Beats: Mevit & Dino Jan (MKD), ALEN P (USA), Vandal Steve, Cavin Viviano, Miloš Stankić, Zla Baka, Beso de Loco, Magla bend i ostali.

Srebrno jezero kao jedno od naših najlepših izletišta je idealna lokacija za jedan ovakav događaj jer pored svih prirodnih lepota koje nudi, do destinacije se veoma brzo stiže iz gradskih centara Srbije navode organizatori. Uranak festival podržala je i opština Veliko Gradište i Turistička organizacija Srbije kao projekat od izuzetnog značaja za razvoj turističkih potencijala Istočne Srbije.

Turistički značaj Uranak festivala jeste promocija Srbije kao turističke destinacije za mlade iz zemlje i regiona koji će po prvi put videti lepote Srebrnog jezera i regije Istočne Srbije kojoj će se kasnije vraćati. Sadržaj koji se organizuje jeste krstarenje Dunavom do Golubačke tvrđave, izlet do Viminacijuma, kao i šetnja i uživanja u lepotama Srebrnog jezera.

PODSTREK OMLADINSKOM TURIZMU

Uranak festival ima veliki ekonomski značaj za region Istočne Srbije. Po rečima organizatora prošle godine se kroz turističku i gastronomsku potrošnju samo od učesnika festivala slilo preko 50 miliona dinara. Omladinski turizam na svetskom nivou generiše više od 160 milijardi dolara prihoda godišnje. Segment omladinskog turizma ima bržu stopu rasta u odnosu na sve ostale u okviru industrije. Po procenama UNWTO trenutno se obavi gotovo 190 miliona putovanja godišnje što predstavlja 20 odsto svih putovanja u svetu, dok se do 2020. godine očekuje gotovo na godišnjem nivou oko 300 miliona omladinskih putovanja.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker