TEKTONSKI POREMEĆAJI U POŽAREVAČKOM SNS-u: Raspušten Gradski odbor požarevačkih naprednjaka

Nakon višemesečnih sukoba unutar požarevačkih naprednjaka, kao i u samoj gradskoj vlasti, Izvršni odbor SNS-a prelomio je i odlučio da raspusti Gradski odbor SNS-a i da do organizovanja novih unutarstranačkih izbora, u najačajoj stranci u Požarevcu uspostavi povereništvo na čijem čelu bi bio poznato političko lice i uspešni bankar, Bojan Kekić.

Gradski odbor SNS Požarevc

Poslednjih deset dana u Požarevcu su svakodnevno boravili operativci Izvršnog odbora SNS-a, predvođeni koordinatorom za Braničevski okrug Aleksandrsom Jokićem i članom Izvršnog odbora Ademom Šukalom. Oni su obavili niz razgovora sa predsednikom SNS-a u Požarevcu i aktuelnim gradonačelnikom, Banetom Spasovićem, rukovodstvom i članovima Gro SNS, odbornicima i predstavnicima lokalne samouprave u Požarevca, kako bi stvorili sliku i imali uvid u pravo stanje.

Nakon obavljenih razgovora oni su napravili izveštaj, koji su dostavili Izvršnom odboru stranke. Kako ekskluzivno saznajemo od izvora  bliskom vrhu SNS, Izvršni odbor je odlučio da raspusti Gradski odbor SNS u Požarevcu i da postavi povereništvo, kojeće  do organizovanja nove Skupštine vodtii Bojan Kekić.

U obrazloženju te odluke navodi se da je osnovni razlog raspuštanja odbora njegova podeljenost na više struja, koje su međusobno nepopravljivo posvađane i koje su stranačke interese podredili svojim ličnim interesima. Oni smatraju da će tako stabilizovati stanje i doprineti smirivanju situacije u stranci, koja je u Požarevcu zbog tih sukoba pretrpela ogromnu štetu.

Podsećamo, da su poslušnost predsedniku požarevačkih naprednjaka otkazala troje potpredsednika i nekoliko desetina članova Gradskog odbora, najveše mu zamerajući na nemogućnost komkuniciranja sa njim, postavljanja na gradske funkcije neproverene kadrove koji, čak nisu članovi stranke, kao i šikaniranja svih onih koji su pokušavali da mu ukažu na to šta ih muči.

S druge strane „pobunjenicima“ se zamera da ih je potkupio jedan lokalni tajkun, a da sa njima pregovara bivši član gradske vlasti a sada direktor izdvojenog preduzeća u Kostolcu, obećavajući im zaposlenja njima i članovima njihovih poridica u TE-KO Kostolac, kao i pretnjama da će onima koji neće da budu sa njim da će da im izdejstvuju  otkaz koji radeu kombinatu.

Još smo saznali, da će vrh SNS-a  od Ministra državne uprave i lokalne samouprave da zatraži da se gradska vlast u Požarevcu raspusti i da se uvedu privremene mere do novih izbora, zbog toga što se unutrašnji sukob prelio i na gradsku vlast, gde je gradonačelnik Spasović izgubio podrški većine članova gradskog veća koje predvodi većnik Ivan Jović, poznat po tome da se lažno  predstavlja kao diiplomirani elektro inžinjer, kao i podršku desetak odbornika iz SNS. Taj sukob je doveo do blokada rada gradske uprave u vidu nerealizovanja planova i projekata, kao i nedonošenja rebalansa budžeta, kojim bi se odobrila sredstva bitna za rekunstrukciju gradske infrastrukture.

Prema našim saznanjima gradom, nakon raspuštanja gradske skupštine, do novih lokalnih izbora bi upravljalo petočlano Veće, na čijem bi čelu bio nestranačka ličnost, ugledni privrednik iz Požarevca, Dragan Krstić, a njegov zamenik bivši zamenik gradonačelnika, dr Miodrag Stepanović.

Ova vest nije u potpunosti tačna, mada je zasnovana na mnogo činjenica, i služi kao prvo aprilska šala, koji je proglašen za dan humora.

(TPKNEWS)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker