U BRANIČEVSKOM OKRUGU STIŽE VEJAVICA: Još tri dana sunca, pa nam stiže sneg!

Došlo je vreme da zimsku garderobu izvadite iz svojih ormara. Slede nam tri toplija dana, a onda ih nećemo imati sve do proleća.

Sneg-Veliko-Gradiste

Meteorolozi upozoravaju da će ova zima biti hladnija od prethodne, zato se dobro pripremite za kišovite i hladne dane i ne krećite nigde bez kišobrana, kabanice i zimskih čizama!

Meteorolozi RHMZ kažu da nas ipak očekuju još tri toplija dana.

– Biće porast temperature, ali ubedljivog razvedravanje ne. Nedelja, ponedeljak i utorak biće topliji i delimično sunčani, ali ne potpuno. Maksimalna dnevna temperatura tih dana biće oko dvadesetak stepeni. Negde od 18 do 22, sve zavisi od mesta do mesta, mada čak i tih dana može negde doći do slabije kiše.

Zatim, od srede u Braničevskom okrugu opet sledi pad temperature i zahlađenje, koje će se zadržati sve do kraja meseca.

– Temperatura će od sredine naredne nedelje ponovo biti u postepenom padu. U sredu za nekih pet do sedam stepeni, u četvrtak za još tri-četiri stepena, a krajem sledeće sednice maksimalne temperature biće oko desetak stepeni niže u odnosu na početak nedelje, iznosiće od deset do 12 stepeni. Biće i vetra i kiše.

Meteorolozi RHMZ ističu da se nastavlja vreme sa čestom pojavom kiše, a da možemo očekivati i provejavanje snega.

– Sneg bi već mogao da padne poslednjih dana oktobra i početkom novembra. Zasad to deluje kao kratkotrajni sneg, ali je još neizvestan stepen tog zahlađenja, još je rano da se prognozira. Ova zima će u poređenju s prethodne dve biti hladnija i sa više snega u Braničevskom okrugu.

sneg-sunce-prognoza-padavine-temperatura-rhmz-kisa

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker