NIKOLIĆ: Srbija mora da reaguje, moraćemo da zatvorimo granicu za migrante!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija, ako zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante, morati da zatvori granicu.

slovenija-hrvatska-migranti-foto-reuters

“Svako ko iza nas zatvara granicu, pravi opasnost da mi postajemo levak iz koga ne ističe voda i to znači da tog časa i mi moramo, bez obzira na sve, na uverenja i želju, da zatvorimo granicu za migrante, jer nisu ni želeli da budu ovde i žive ovde”, rekao je Nikolić novinarima u Palati Srbija.

On je rekao da ako EU reši da vrati migrante, Srbija nema nikakvu obavezu da te ljude primi.

“Mi nemamo nikakvu obavezu, ako budu rešili da vrate milion ljudi u Srbiju. Nek preskaču Srbiju, nek preleću i neka voze ljude tamo odakle su ih pozvali da dođu, namamili da dođu, naterali da dođu”, rekao je Nikolić.

On je dodao da ako se EU nije “naljutila” na Mađarsku zbog odnosa prema migrantima, neće ni na Srbiju.

Nikolić je rekao da Beograd svakodnevno pregovara sa Briselom i da Srbiji nije potrebno više od 5.000 ili 6.000 mesta za smeštaj migranata.

On je rekao da je neverovatno da je Srbija prva zemlja koja na Balkanskoj ruti registruje migrante, “kao da su pali s neba”.

U Mađarskoj je u nedelju održan referendum na kome su se građani izjasnili da li prihvataju evropske kvote za prijem migranata. Na referendum nije izašao dovoljan broj građana, zbog čega se smatra neuspešnim.

TPKNEWS/Beta

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker