Uskoro i u Požarevcu pregledi za dobijanje dozvole za posedovanje oružja (VIDEO)

Vlasnici i budući vlasnici oružja moći će uskoro i u Požarevcu da obavljaju sistematske preglede za dobijanje dozvole za posedovanje oružja.

Legalizacija oruzja

Direktor Doma zdravlja u Požarevcu, Dragan Rakić kaže da su dobili rešenje od inspekcije Ministarstva zdravlja i da će svi podnosioci zahteva uskoro moći da dobiju bliže informacije o postupku pregleda i izdavanja uverenja.

Pregledi će započinjati pribavljanjem mišljenja izabranog lekara, nakon čega će podnosioce zahteva koji izvrše uplatu upućivati na lekare specijaliste u Medicini rada.

Rakić kaže da će cena usluge iznositi najverovatnije oko 3.500 dinara, ali i da postoji mogućnost da Dom zdravlja Požarevac bude jedina zdravstvena ustanova u okrugu koja će izdavati ovu vrstu uverenja.

Veliki problem je veliki broj stanovnika na privremenom radu u inostranstvu. Međutim, oni će umesto kod izabranog lekara (koga većina nema), lekarsku dokumentaciju za preglede (prevedenu na srpski) pribavljati u mestu boravka.

Što se same dinamike pregleda tiče, direktor Doma zdravlja je izrazio očekivanje da će tri lekara koja će biti zadužena za ove preglede moći dnevno da pregledaju od 100 do 150 ljudi.

Lekarsko uverenje za potrebe izdavanja dozvola za nošenje oružje, važiće 5 godina, ali je moguće izdavanje na kraći vremenski period.

Pravilnik o utvrđivanju zdravstvene sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja, stupio je na snagu 1.oktobra.

Lovci, ali i svi ostali stanovnici Braničevskog okruga koji žele da nose oružje, prolaziće obavezne lekarske preglede koje će ubuduće obavljati i Dom zdravlja u Požarevcu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker