Kros RTS-a 22. oktobra u Požarevcu

Tradicionalni, 26. po redu Kros RTS-a koji okuplja najbolje trkače na srednjim i dugim stazama, održaće se u subotu, 22. oktobra, od 9.45 sati, na požarevačkom Hipodromu.

kros

Tokom ove sportske manifestacije u Požarevcu biti održano 26 trka, u kojima će učestvovati veliki broj takmičara, počev od predškolaca, učenika osnovnih i srednjih škola do elitnih altletičara, kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji.

Kako je istakla Ana Miljanić, grad Požarevac će se uvek truditi da bude dobar domaćin, jer ovaj Kros specifičan, jer brine o svakom učesniku a dovodi reprezantativce, koje je svakako velika čast gledati u Požarevcu.

“Održana su već dva takmičenja u Rekovcu i Šabcu. Pored naših najboljih takmičara na srednjim i dugim stazama, dolaze gosti iz inostranstva. Verujemo da će Požarevac biti uspešan organizator, kao i prethodnih godina. Kros RTSa nije samo najveća i najmasovnija priredba u našoj zemlji i Balkanu ona je to i u čitavoj Evropi. U jednom danu proletos, cilj je prošlo više od 4 720 predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca”, rekao je Stevan Kovačević osnivač Krosa RTS-a.

Kao i svih prethodnih godina, završna serija krosa podeljena je u četiri dela, i realizuje se u sledećim gradovima: Zaječar, Požarevac, Rekovac i Šabac.

Uz gradove domaćine, generalni pokrovitelji Kros serije RTS-a su Ministarstvo omladine i sporta i Ministarstvo prosvete, dok je Valjevska pivara sa svojim voćnim sokovima i ove godine generalni sponzor.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker