UŽIČKI PREDUZETNICI STALI U ODBRANU HANE KOKIĆ: Prevarant umilnog osmeha zavrnuo transseksualku za 26.000 evra!

Užički preduzetnici stali u odbranu Hane Kokić, kojoj je bivši dečko i poslovni partner ostavio dugove.

Foto: Privatna arhiva

Da li je Marjan R. iz Mladenovca, protiv koga je užička transseksualka Hana Kokić podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu zbog prevare i obmane prevarant s umilnim osmehom?

Posle ispovesti Hane Kokić za portal TPKNEWS u kojoj je otkrila da je njen bivši dečko i poslovni partner prekršio trogodišnji ugovor koji su potpisali i napustio zajednički posao u koji je uložila oko 26.000 evra samo zato što je raskinula s njim, našoj redakciji se javilo nekoliko užičkih privatnika koji su sarađivali s njim navodeći da im je ostao dužan veće sume novca.  

Prvi nam se obratio Radoje R. iz Užica, vlasnik lokala koji su iznajmili Hana i Marjan, govoreći da se nagledao svega u životu, ali da takvog prevaranta i lažova još nije video!

– Oni su zajedno došli kod mene u želji da zakupe lokal, koji se nalazi u strogom centru Užica. To sam im dao samo zbog toga što sam znao da je Hana žargonski rečeno jaka. Znao sam da su nekoliko meseci ranije počeli taj posao i da je ona to sve finansirala. U gradu se sve zna i sve se čuje, ali pošto je on bio vlasnik firme sa njim sam sklopio ugovor. Lokal je stvarno odlično sređen i počeli su da rade vrlo dobro, ali je on posle dva meseca nestao. Pobegao je bez traga i glasa što je nju primoralo da zatvori lokal jer nije kuvar. Zvao sam ga više puta da bismo se dogovorili da mi isplati dug za zakup lokala i vrati ključ, ali se on uporno nije javljao – kaže Radoje i prepričava kako se uverio da je Mladenovčanin zapravo prevejani prevarant.

– Jednom se javio i rekao mi da ne sme da dođe u Užice jer mu Hana navodno preti. Odmah sam to proverio u policiji i shvatio da je to laž. Posle toga sam ga ponovo zvao i insistirao da dođe da rešimo dug i da mi vrati ključ od lokala. Ubrzo posle toga je sa ocem iznenada banuo kod mene u restoran. Pričali su neke gluposti koje nemaju veze sa dugom zbog kojeg su došli. Ostavili su mi ključ, a onda su rekli da moraju da se vide s Hanom da bi se dogovorili kako da se raskusuraju. Tvrdili su da će se odmah posle toga vratiti da mi plate. Insistirao sam da Hanu pozovu u restoran, ali su se oni izvlačili da navodno nisu memorisali njen broj telefona i da moraju nasamo da razgovaraju sa njom i tako se vešto izvukli. Nisu se vratili nazad, već su odamh pobegli, dok se sa Hanom nisu ni videli niti čuli. Podneo sam tužbu i neću odustati dok to ne rešimo na sudu, iako on misli da može da pobegne od dugova. Ne znam zašto su njih dvoje prekinuli poslovnu saradnju, u to ne ulazim, to je njihova privatna stvar. Znam da su bili u vezi i da su se posvađali jer se u gradu sve zna, ali njihova emotivna veza i raskid nemaju ništa sa poslom koji smo imali – kaže ogorčeno Radoje R. iz Užica.  

Posle Radoja nam se javio dobavljač koji je Hanu i Marjana snabdevao namirnicama za njihov fast food. On, takođe, rezignirano kaže da ovo nije očekivao od Marjana.

– Znam ga dugi niz godina još iz Mladenovca i bilo mi je drago što je uopšte dobio šansu da postane gazda i što ga je Hana prihvatila i dovela u Užice gde je mogao da uspe. To što on, kao oženjen čovek, nije mogao da odoli njenim čarima to je njegov problem, ali je upropastio šansu koja mu je pružena. Meni je ostao dužan poprilično i više puta je obećavao da će platiti, a onda je kao i svima drugima prestao da se javlja na pozive. Neka zahvali upravo Hani što su mu svi prsti na broju jer je ona tvrdila da je pošten i da će sve dugove isplatiti. Smirivala me je da mu ne naudim, a na kraju sam odlučlio da ga tužim, pa neka sud to rešava – kaže Užičanin, koji je insistirao na anonimnosti.  

Javilo nam se još nekoliko Užičanina sa sličnom pričom da li je Marjan prevarant posle čega smo pozvali Hanu i pitali je da li je protiv Mladenovčanina pokrenuta istraga i u kojoj je fazi.

– Istragu je pokrenulo Osnovno javno tužilaštvo u Užicu po mojoj krivičnoj prijavi i već su saslušani i osumnjičeni i svi svedoci. Priložila sam sve dokaze, kao i ugovor koji smo potpisali, a sada čekamo da sud zakaže suđenje. Ja sam još uvek u šoku zbog tih dugova i zbog načina na koji se on ophodi prema tim ljudima jer ga takvog ne poznajem. Moju advokaticu Sandru Tanasković Savić je lagao i zavlačio čak 20 dana da podiže kredit i da je navodno pitanje dana kada će da vrati dugove. Ona je na kraju podnela krivičnu prijavu i tužilastvo je stvarno efikasno i brzo regovalo. Ne znam šta mu se desilo, mislim da ga neko loše savetuje. Ako je već napravio haos trebalo je bar da pogleda ljude u oči i da se dogovori šta i kako, a ne da beži i da se ne javlja. Da je mene pozvao da mu pomognem ja bih to uradila bez obzira na sve jer je reč o mojim sugrađanima i sigurna sam da bismo našli neko rešenje. Ovako mogu samo da kažem: „Neka mu je bog u pomoći!“. Moja advokatica je spremila još dve krivične prijave protiv njega, ali ih još nije predala jer sam ja u velikoj dilemi šta da radim. On se i bez toga već dovoljno ukopao, dok bi sa nove dve krivične prijave sigurno završio u zatvoru. Iskreno, sramota me je njegove sramote jer mi sada svi prebacuju „da sam ga ja dovela u Užice“. Žao mi je što je tako ispalo jer je od mene imao finansijsku i moralnu podršku – kaže Hana Kokić.

Komšinica: „Voleli su se, šteta što su raskinuli“

Hanina prva komšinica Bojana T. u izjavi za naš portal kaže da nije mogla da ćuti kada je pročitala šta se desilo.

– Nas deli samo jedan zid, živimo već 12 godina stan do stana. Mnogo mi je žao Hane jer je divna i zbog svoje dobre duše prolazi ovako. Da se razumemo, nismo mi nešto bliske da bih ja nju branila. Popile smo kafu dva-tri puta, a kad god je došla kod mene donela je poklone kao da mi je rod rođeni. Moju decu obožava i kad god se sretnemo ispred zgrade ona ih vodi u prodavnicu i nema toga što im ne kupi. Ne kažem da je divna duša samo zbog toga već mi je pritekla u pomoć u nekim situacijama koje nisu za javnost – navodi Bojana i ističe da je poznavala i Haninog bivšeg dragog koji joj je napravio probleme.

– Mogu samo da kažem: „Sram ga bilo. Bog sve vidi“. Za Marjana sam u čudu jer nisam znala da je oženjen. On je bukvalno poslednja dva i po meseca živeo kod Hane. Zajedno su dolazili s posla, zajedno su odlazili… Mislila sam da je konačno našla dobrog dečka posle onog hohštaplera. Jednom su me čak pitali da pogledam neki stan u našoj zgradi, da on iznajmi. Pitala sam se šta će mu kad je stalno kod nje, ali mi je sad jasno. Čula sam svađu posle koje je on pobegao. Pomislila sam da nije ništa čudno da se par posvađa i raskine, ali sam očekivala da će se posle svega pomiriti. Oni su se baš voleli i šteta je za oboje što se ovako završilo – kaže komšinica na kraju razgovora. 

(Tpknews.com/M. Joneker)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker