TERORISTIČKI NAPAD U BEČU: Najmanje 7 mrtvih, napadač se razneo (VIDEO)

U napadu na bečku sinagogu na Švedenplacu ranjen je jedan policajac, a austrijski mediji prenose da je planiran teroristički napad velikih razmera. Još nekoliko ljudi je povređeno, a sumnja se da ima i najmanje 7 mrtvih

Screenshot Twitter

Kako se navodi, jedan policajac, koji je obezbeđivao objekat, ranjen je u vatrenom obračunu, a nešto kasnije je preminuo od zadobijenih povreda. U toku je velika policijska operacija.

Kako prenosi Krone, jedan napadač se razneo jer je imao eksplozivni prsluk. Takođe, jedan od napadača je uhapšen, jedan je ubijen, a za trećim se traga. Kako prenose mediji, čulo se najmanje 50 metaka.

https://twitter.com/KMFDT/status/1323353214079492096

Na terenu se nalazi veliki broj policijskih vozila. Očevici su za ORF rekli kako su napadači imali automatske puške.

Jedan od ubijenih terorista/Screenshot

“Zvučalo je kao eksplozija, a potom smo shvatili da se puca. Onda smo videli muškarca koji trči niz Seitensteten, divljački je pucao. Onda je skrenuo u smeru Švedenplaca. Tamo je nastavio divljački da puca. Onda je stigla i policija i zapucala”, rekli su.

Policija je evakuisala i zatvorila područje, a građani su krenuli preko obližnjeg mosta kako bi što pre otišli sa mesta pucnjave.

Meštanima je savetovano da ne izlaze iz svojih domova. Veruje se da je bio planiran napad u kome je trebalo da bude dosta žrtava.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker