EKSPLOZIJA KORONE: Tokom proteklog vikenda zaraženo 93 osobe u Braničevskom okrugu

Prema poslednjim podacima, tokom proteklog vikenda na području Braničevskog okruga registrovana su još 93 nova slučaja zaraze virusom COVID-19.

Foto: Ilustracija

63 slučaja zaraze korona virusom su registrovana u Požarevcu, 7 na području opštine Veliko Gradište, po 6 na području opštine Petrovac na Mlavi i Kučevo, 4 na području opštine Malo Crniće, pk 3 na području opštine Žabari i Golubac i 1 na području opštine Žagubica.

Tako da računajući i novoobolele, od početka epidemije na području Braničevskog okruga zaraženo je 870 osoba. Od toga, najviše ih je u Požarevcu – 466, i u Petrovcu na Mlavi – 222.

U Velikom Gradištu od početka epidemije zaraženo je 58 osoba, u Kučevu 48, u Žagubici 27, u Žabarima 22, u Malom Crniću 19 i Golubac 18.

U kovid bolnici u Požarevcu na lečenju se nalazi 69 pacijenata sa simptomima koronavirusa i svi su sa područja Braničevskog okruga.

Infekcija je potvrđena kod više od 50 njih. Klinička slika kovid pacijenata kreće se od srednje ka teškoj. Veliki broj njih ima potrebu za kiseoničkom potporom, a jedna osoba nalazi se na respiratoru.

Što se tiče zdravstvenih radnika, kod njih 45 PSR testom potvrđena je infekcija virusa COVID-19. Desetoro od njih trenutno se nalazi na bolničkom lečenju i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Vi to tako predstavljate kao da se od 58 zaraženih u Gradištu niko nije izlečio što naravno nije istina. I vi učestvujete u ovoj dramatizaciji a moj komentar ne objavljujete što opet govori o nameri štampe da se to izdramatizuje.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker