ZLOČIN U BEČU: Igor (29) priznao da je ubio svog oca Karla nožem

Stravičan zločin koji se odigrao u petak oko 17 časova u Beču kada je Igor Stević (29) kuhinjskim nožem usmrtio svog oca Karlo Stević (51), na saslušanju u policiji priznao je ubistvo.

Igor i njegov otac Karlo Stević / Foto: Privatna arhiva

Porodica Stević imaju austrijsko državljanstvo, a rodom su iz Salakovca kod Malog Crnića. Već dugo godina žive i rade u Beču, a u svoje rodno selo dolaze samo dok su na odmoru.

Nakon svađe koja je izbila između oca i sina, jer je Igor bio narkoman pa ga je otac molio da krene na lečenje, a on je odbio, Igor je ušao u kuhinju, uzeo nož koji je stajao na stolu, prišao je svom ocu s leđa dok je ovaj kuvao kafu i zadao mu višestruke rane nožem u predelu vrata. Nakon toga, Igor je izašao iz stana i pozvao svog brata kome je rekao da je ubio oca. Njegov brat je alarmirao policiju, a policija hitnu. U međuvremenu dok policija i hitna nisu stigle, Igorova majka vratila se kući iz šetnje i pronašla supruga sa ubodnim ranama u kuhinji.

Osumnjičeni je uhapšen bez pružanja otpora 20 minuta kasnije, u obližnjem parku dok je šetao kuče.

PRIZNAO UBISTVO

Policija je pronašla tragove Karlove krvi na Igorovoj odeći. Na mestu zločina, nađen je i nož sa kojim je Igor ubio oca.

Tokom saslušanja u policiji, Igor je priznao da je ubio svog oca. Prema izjavama članova porodice i samom osumnjičenom, motiv ovog krvavog pira je, da zbog višegodišnjeg kozumiranja opojnih droga Igor je mentalno oboleo. Osumnjičeni Igor Stević (29), ostaje u pritvoru do daljeg, dok se ne utvrdi njegovo mentalno i psihičko stanje.

M.L.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close