ZLOČIN U BEČU: Igor (29) priznao da je ubio svog oca Karla nožem

Stravičan zločin koji se odigrao u petak oko 17 časova u Beču kada je Igor Stević (29) kuhinjskim nožem usmrtio svog oca Karlo Stević (51), na saslušanju u policiji priznao je ubistvo.

Igor i njegov otac Karlo Stević / Foto: Privatna arhiva

Porodica Stević imaju austrijsko državljanstvo, a rodom su iz Salakovca kod Malog Crnića. Već dugo godina žive i rade u Beču, a u svoje rodno selo dolaze samo dok su na odmoru.

Nakon svađe koja je izbila između oca i sina, jer je Igor bio narkoman pa ga je otac molio da krene na lečenje, a on je odbio, Igor je ušao u kuhinju, uzeo nož koji je stajao na stolu, prišao je svom ocu s leđa dok je ovaj kuvao kafu i zadao mu višestruke rane nožem u predelu vrata. Nakon toga, Igor je izašao iz stana i pozvao svog brata kome je rekao da je ubio oca. Njegov brat je alarmirao policiju, a policija hitnu. U međuvremenu dok policija i hitna nisu stigle, Igorova majka vratila se kući iz šetnje i pronašla supruga sa ubodnim ranama u kuhinji.

Osumnjičeni je uhapšen bez pružanja otpora 20 minuta kasnije, u obližnjem parku dok je šetao kuče.

PRIZNAO UBISTVO

Policija je pronašla tragove Karlove krvi na Igorovoj odeći. Na mestu zločina, nađen je i nož sa kojim je Igor ubio oca.

Tokom saslušanja u policiji, Igor je priznao da je ubio svog oca. Prema izjavama članova porodice i samom osumnjičenom, motiv ovog krvavog pira je, da zbog višegodišnjeg kozumiranja opojnih droga Igor je mentalno oboleo. Osumnjičeni Igor Stević (29), ostaje u pritvoru do daljeg, dok se ne utvrdi njegovo mentalno i psihičko stanje.

M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker