ZLOČIN U MIŠLJENOVCU, KOD KUČEVA: Stric i sinovac motkom ubili čoveka u njegovoj kući dok je spavao! (FOTO)

Pošto je pokojni Saša pretukao Danijelovog oca, on se osvetio sa stricem i još jednim mladićem, koga je Saša takođe pretukao.

Policija je uhapsila Dejana Stanojevića (47), Danijela Stanojevića (33) i Dejana Stojkovića (20), sva trojica iz Mišljenovca, opština Kučevo, zbog sumnje da su 11. oktobra uveče drvenom motkom ubili Sašu Stokića (49) iz ovog sela. Ubistvo se desilo u pomoćnom objektu u dvorištu Sašine kuće. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su tukli i ubili Stokića, dok im je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje.

Kako smo saznali iz izvora bliskog policiji, Stokić je nedavno pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se osvete. Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića, koji ga je optuživao da mu je ukrao nekakav motor. Meštanin Radiša Stanisavljević kaže da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav. „On mi je ozidao skoro dimnjak na kući, i to je odlično uradio. Međutim, i ja sam sa njima imao jednom svađu, jer on lako plane“, kazao je Radiša i dodaje da pokojnik nije prezao, da „ispljeska“ ljude iz čista mira ili ako neko samo popreko pogleda. Pokojni Stokić bio je iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge Dubravke Ranković (44).

Meštanin Mišljenovca Radiša Stanisavljević

Prema priči meštana Saša je, posebno kada se napije, po kući tukao sve redom. Tako je više puta pretukao tasta i taštu, kao i supruginu babu. Tukao je i sina i ćerku, a najviše suprugu. Ona je zbog toga napustila svoju kuću i otišla u Kučevo da živi. Decu su im oduzeli i do svog punolestva živeli su u hraniteljskim porodicama. pa su deca odrasla u hraniteljskim pordicama-pričaju meštani Mišljenovca.

Supruga je otišla i udala se u Kučevu, a tast i tašta prešli su u drugu kuću u selu, gde sad žive sa punoletnim unucima. Sahranu su organizovali sin pokojnika, ali i njegova supruga, pristigla sa drugim mužem. „Sašu je našao zet, muž njegove sestre od tetke. Video je kroz prozor da leži na krevetu, svuda je bila krv, a i crvi su mileli po njemu. Odmah je pozvao policiju“, rekla je Dubravka. Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i prljavštini. Ona je dodala da joj je veoma žao, iako je zbog Sašine naravi mnogo propatila, što je njen bivši suprug na tako strašan način završio život.

Kosa od pokojnog Saše koja mu je otpala sa glave nakon što je telo počelo da truli

– Od kada sam se udala stalno me je tukao i maltretirao. Bio je strašno ljubomoran. Posebno kada se napije tuka je sve ukućane. Čak je pretukao i moju babu. Sedam godina sam izdržala sa njim i onda sam pobegla u Kučevo, gde sam se pre 15 godina ponovo udala. Ipak, nije zaslužio da ovako okonča. On je otac dvoje moje dece i zbog toga sam došla sa svojim drugim suprugom da zajedno sa decom Sašu dostojno sahranimo. Vidite na trosedu su još mrlje od krvi i Sašina kosa koja mu je otpala sa glave, jer kada su ga pronašli počeo je da se raspada – uzbuđenim glasom priča nam Sašina bivša supruga Dubravka, dok nam prstom pokazuje kosu i krevet gde je skončao njen bivši muž.

Sašina bivša supruga Dubravka pokazuje krevet i kosu bivšeg supruga

Na sahranu u petak stigla je i Sašina tetka Bojana Ilić, koja ga je podigla, jer je živeo u problematičnoj porodici. Kad je nađeno njegovo telo, u prvi mah mislilo se da je preminuo prirodnom smrću, jer je imao epilepsiju, pa se sumnjalo da je pao i povredio se. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više povreda po glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.

Pokojnikova kuća

Efikasnom akcijom policije, napadači su ubrzo identifikovani i uhapšeni u četvrtak ujutru.

KAZNA

Ukoliko se utvrdi da je motiv ubistva bila osveta, to će se kvalifikovati kao teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina. Ukoliko je izbila svađa pa se tad desilo ubistvo, ono će se tretirati kao obično, za koje sleduje od 5 do 15 godina zatvora.

SVI ODGOVARALI ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

Inače, pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Osumnjičeni stric i njegov sinovac, takođe, su policiji poznati po nasilničkom ponašanju i Stokićev sukob sa njima i članovima njihovih porodica trajao je duži period.

PRITVOR

Protiv trojice uhapšenih određeno je policijsko zadržavanje, nakon čijeg isteka sledi saslušanje pred višim javnim tužiocem. Posle toga, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odlučivaće o određenju pritvora, na predlog višeg javnog tužioca.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker