REAGOVALO TUŽILAŠTVO: Naložena reobdukcija tela mrtvorođene bebe u petrovačkom porodilištu (VIDEO)

Osnovni javni tužilac u Petrovcu na Mlavi, po uputstvu Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, naložio je da se izvrši reobdukcija mrtvorođene bebe iz Ranovca, na Institutu za sudsku medicinu u Beogradu.

Foto: Screenshot Facebook

Takođe, on je naložio i da se uradi DNK analiza bebe i majke Džesike Floranović, kako bi se nepobitno utvrdilo da se radi o njenom detetu.

Ovaj slučaj u javnost su izneli Džesika i njen suprug David Nedeljković, koji su izrazili sumnju u postupanja lekara, jer je njihova beba 28. decembra rođena mrtva. Takođe, oni su sumnjali i da je beživotno telo, pokazano ocu u petrovačkoj bolničkoj kapeli 30. decembra, zaista njihova beba. Roditelji su slučaj odmah prijavili policiji, jer bolnica nije htela da im preda bebu, uz obrazloženje da nije živorođena, pa se zato tretira kao fetus i biće uništen kao medicinski otpad.

U ovaj slučaj umešalo se i Udruženje „Za istinu i pravdu o bebama“ i njegov predsednik Radiša Pavlović, koji je i član Vladine Komisije za nestale bebe.

„Fetus je do 26. nedelje, a u četrdesetoj je beba. Želimo da se uradi obdukcija na beogradskom Institutu za majku i dete, prvo da se vidi da li je to uopšte Džesikina beba, ili možda imamo slučaj krađe. Drugo, ukoliko jeste i ako je mrtvorođena zašto je ne daju porodici? Da li je čuvaju za neki “štek”, da je daju drugim roditeljima kao dokaz da im je beba umrla? Ili je samo u pitanju lekarska greška, ili su lekari čekali novac da je porađaju pošto je italijanski osiguranik“, rekao je Pavlović za medije.

On je izjavio da je porodilji poturen na potpis papir da je bebu videla odmah posle porođaja, a pokazali su joj je osam sati kasnije. Takođe, on tvrdi da se u otpusnoj listi ne pominju dva CTG-a, urađena odmah po prijemu u bolnicu, iz kojih se vidi da je beba živa, pa su zbog svega navedenog podneli krivične prijave, po kojima sada postupa Osnovno javno tužilaštvo u Petrovcu na Mlavi.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker