ZA SVAKU POHVALU: Šest porodilja primilo novčane naknade i poklon lokalne samouprave (FOTO)

Roditeljima koji su rođenjem deteta ostvarili pravo na pomoć dodeljene su danas, na prijemu kod predsednika opštine, jednokratne novčane naknade, autosedišta za bebe i karte za besplatan parking u gradu.

Čestitavši im na prinovi, pet dečaka i jednoj devojčici, Dragan Milić je rekao da opština dodeljuje naknadu majkama koje imaju prebivalište, odnosno boravište na teritoriji opštine Veliko Gradište, za prvo dete 15.000 dinara, za drugo 20.000 dinara, i treće i naredno po 25.000 dinara. Pored toga, nezaposlene majke dobijaju i roditeljski dodatak u iznosu od 50.000 dinara.

“Za svako novorođeno dete obezbedićemo i auto sedište zbog bezbednosti u saobraćaju, a vi znate koliko je to važno. Opština učenicima koji ispunjavaju uslove, daje besplatnu užinu, prevoz, jednom mesečno i prevoz studentima kojima dajemo i stipendije za studiranje. Na kraju školske godine najbolji učenici na republičkim takmičenjima nagrađeni su vrednim vaučerima za kupovinu laptopa ili kompjutera.“

Prijemu su prisustvovali direktorka JPK “Dunav“, Ljubica Mitić, načelnica Opštinske uprave, Suzana Đorđević, direktorka Centra za socijalni rad, Neda Brajković, službenica CZSR, Miomira Skočić, rukovodioci Odeljenja za društvene delatnosti i zajedničke poslove i prosvetni inspektor, Sanja Stojadinović, i Odeljenja za opštu upravu, Vesna Milanović.

This slideshow requires JavaScript.

Pomoć je primilo pet roditelja za drugo i jedan za prvo dete dok su četiri porodilje nezaposlene majke. Pravo na naknadu za novorođeno dete utvrđeno je Odlukom o proširenim pravima iz socijalne zaštite građana u opštini Veliko Gradište.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker