STEFANOVIĆ ZAPRETIO: Kaže da neće dozvoliti da ga režimski tabloidi povezuju sa naprednjačkom mafijom

Režimski tabloidi i visoki funckioneri Srpske napredne stranke već mesecima optužuju ministra odbrane Nebojšu Stefanovića da je održavao bliske veze sa klanom Veljka Belivuka čime je ugrozio bezbednost zemlje i njenog predsednika Aleksandra Vučića.

Screenshot

Istog dana kada je KRIK objavio izjavu Belivuka datu Tužilaštvu, na Pinku je organizovana specijalna emisija u kojoj je između ostalih gost bio i Vladimir Đukanović, istaknuti član SNS-a. On je tada tražio da se Stefanović zbog priča o saradnji sa kriminalnim klanovima uhapsi i procesuira.

Stefanović se oglasio saopštenjem, međutim u svojoj odbrani nije pomenuo ime svog kolege Vladimira Đukanovića.

– Na pojedine napise na naslovnim stranama u kojima sam bez ikakvog povoda i dokaza doveden u vezu sa pohapšenim klanom monstruoznih ubica reagovao sam momentalno, znajući koliko takve laži mogu da nanesu štetu mojoj zemlji, našem predsedniku, našoj stranci i meni lično – započeo je saopštenje Stefanović.

On je objasnio da je u vreme njegovog mandata kao ministra policije započeta istraga protiv ove grupe, a oglasio se kako bi ubuduće sprečilo da se iskaz ubice smara za istinit “jer sve što je izgovorio je najcrnja laž – i kada je reč o predsedniku Vučiću i kada je reč o meni”.

– Ali napad na mene je uprkos tome nastavljen i to na način koji je prevršio svaku meru. Stavljajući me u isti koš sa mafijom, kao one koji će ‘profitirati od uklanjanja Vučića’, autori i incijatori ovakvih bolesnih konstrukcija prešli su svaki prag normalnog i njihove bezumne napade shvatam kao napade na mene, moju porodicu i moju državu, tako da će i moji dalji odgovori i koraci biti takvi da zaštitim sve što mi je najsvetije – nastavio je Stefanović.

Podvlači da ga ne bi iznenadilo da su „monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija, to je njihov politički zadatak, a istina nevažna, ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu sa mafijom, to neću da dozvolim“.

– I do sada je u tim medijima vođena hajka protiv mene, pa i moje porodice, na šta sam uz velike napore reagovao krajnje uzdržano, pa čak i kada su sipali sve same laži protiv mog mrtvog oca. Uprkos istini i uprkos mojoj krajnjoj uzdržanosti ta hajka ne prestaje, već se samo pojačava i sada kulminira monstruoznim optužbama da zajedno sa mafijom želim da se okoristim od ‘uklanjanja predsednika Vučića’ – istakao je aktuelni ministar odbrane.

Najavljuje tužbe protiv svih medija koji su takve vesti objavljivali jer su direktno u opasnost doveli njega i njegovu decu.

– Pošto krajnje iskreno verujem u naše državne organe i pravosudni sistem, u ponedeljak ću podneti tužbe protiv svih medija koji me bez ikakvih argumenata predstavljaju kao kriminalca i zaverenika koji je u dosluhu sa zločincima i ubicama. Uradiću to zato što istina mora da zaustavi ovu besprizornu hajku, koja nanosi štetu i dovodi u opasnost moju porodicu, ali u isto vreme teško narušava kredibilitet i ugled naše države – ističe Nebojša Stefanović.

Ovakvim natpisima mediji direktno rade protiv interesa države jer ministar ima obavezu da se susreće sa važnim ljudima iz zemlje i inostranstva koji bi zbog toga mogli da pomisle da razgovaraju sa običnim kriminalcem.

– Ne želim da zbog takvih laži postavljam sebi pitanje kako da sutra stanem pred naše vojnike, razgovaram sa nekom visokom stranom delegacijom ili odem u državnu posetu kao ministar odbrane, boreći se za Srbiju, kada me mediji koji podržavaju predsednika i Vladu stavljaju u isti koš sa ubicama i zaverenicima protiv šefa države – ukazuje ministar.

Granica je pređena, upozorava Stefanović.

– Znam da prema meni postoji lična netrpeljivost, pa čak i mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci kojoj pripadam, ali ako je ovo način da se to pokaže, onda su se prevarili, jer su prešli sve granice ljudskog rešavanja nesuglasica i problema. Ovo je tačka u kojoj se ugrožavaju moja deca, dužnost koju posvećeno obavljam, moja država i moj predsednik, a ja to neću da dozvolim i boriću se svom snagom protiv toga – zaključuje ministar odbrane Nebojša Stefanović.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker