TRAGEDIJA U POŽAREVCU: Udavio se u garaži pored auta

Vatrogasci satima ispumpavali vodu iz podzemnih garaža, gde su, na kraju, našli telo jednog od stanara

Za vreme nevremena koje je u sredu kasno popodne zahvatilo ceo Požarevac, u podzemnoj garaži zgrade u Jug Bogdanovoj uulici, nastradao je Živoslav Maksić (67), koji je sišao dole kako bi pomerio auto.

Ulaz u podzemnu garažu

Prema nezvaničnim informacijama, on je iz stana stambene zgrade u kojoj je živeo, sišao liftom u garažu. Međutim, tad je u garažu prodrla snažna bujica, koja je otvorila vrata lifta i Živoslava odbacila do njegovog auta, gde se i udavio.

Vatrogasci su vodu iz podzemnih garaža ispumpavali više sati, uz pomoć nekoliko pumpi. Mesto tragedije obezbeđivala je policija, sve do iza ponoći, kad je nađeno telo preveženo vozilom pogrebnog preduzeća “Drnda”. Više javno tužilaštvo nije naložilo obdukciju, jer je utvrđeno da se radi o zadesnoj smrti. Telo je stavljeno u metalni kovčeg, nakon što su lekari potvrdili smrt davljenjem.

Zgrada pokojnog Živislava

U ovom slučaju nema krivičnog dela, niti pljačke, jer je u džepu pokojnika nađena izvesna količina deviza, pa neće biti ni krivične istrage. Inače, pokojni Živoslav, austrijski penzioner, ustupio je plac investitoru za zidanje zgrade u čijem je prizemlju imao stan, a pored njega dobio je još dva i garažu. Njemu je pre nekoliko godina preminula ćerka, od koje ima dva unuka, a mlađi, osnovac, živeo je sa njim i suprugom, koja je u bolnici jer je imala moždani udar.

BUJICA

Voda koju je bujica nanela u podzemne garaže bila je visoka oko dva metra. Vatrogasci su ispumpavali vodu sve do jutra, do 2 i 15. U podzemnom delu ostalo je još pola metra vode, koju stanari moraju sami da ispumpaju.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker