SAČUVAN MIR U KUĆI, NA KRATKO: Haos u OO SNS Žagubica – “čelična lejdi” Homolja zahteva, Safet morao da pristane!?

Od kako je početkom aprila, nakon objave audio snimka u kome Safet Pavlović preti smrću ekološkom aktivisti, u maloj homoljskoj opštini se strasti ne smiruju.

“Čelična lejdi” Homolja, Olivera Pauljeskić, “šef” Safet Pavlović/Foto: Facebook

Prvo je u javnost procurela informacija da se Safetu sprema smena i da je kandidatkinja za njegovo mesto niko drugi do Olivera Pauljeskić, aktuelna predsednica SO Žagubica sa jakim vezama u vrhu stranke. Nakon toga usledio je demant Pauljeskić na njenon ličnom FB profilu.

Olivera demantuje priče o raskolu/Foto: Screenshot/Facebook

Izvor Insajdera Mileta Sove u opštinskom odboru SNS Žagubica prenosi nam atmosferu sa sastanka, i ko je na šta morao da pristane radi mira u kući.

– Sastanak je počeo tako što je Safet Pavlović zamerio Oliveri Pauljeskić da je oklevala sa podrškom “napadnutom šefu”, da je njen ljubimac Vladimir Balaban svojim stalnim provokacijama usmerenim protiv Vlaha, uspeo da okrene vlaško stanovništvo Laznice, gde se planira otvaranje rudnika zlata, protiv opštinskog rukovodstva i kanadske rudarske kompanije Dandi – priča Sovin izvor koji kaže da mu Olivera nije ostala dužna, već naprotiv.

– Olivera je počela tako što mu je čestitala jer je uspeo da sa svojim gorilama iz Donje reke u mesec dana zaradi tri krivične prijave, izazove lavinu osuda u medijima, stavi čitavu opštinu Žagubica na stub srama i dovede u neugodnu situaciju i stranku i Predsednika Vučića koji se lično založio za sve njih i obezbedio im sredstva za puteve i druge infrastrukturne investicije iz republičkog budžeta. Zamerila je Safetu i što je kanadskog ambasadora, koji je nedavno zajedno sa njim posetio istražne bušotine na Čoka Rakita, doveo u nezgodnu situaciju da mora da se izvinjava za svoje veze sa kriminalizovanim predsednikom opštine Žagubica, koji u javnosti bez pardona govori kako se svoje kriminalne prošlosti ne stidi. Takođe, prebacila mu je i da je naneo veliku štetu kanadskoj kompaniji Dandi, koja bi mogućnošću otvaranja rudnika stvorila makar privid da je rukovodstvo opštine sposobno da privuče strane investicije i zaposli stotinu ili dve stotine radnika, što je lokalnoj vlasti jedini adut pred predstojeće lokalne izbore 2024-te godine – kaže Sovin izvor, koji dodaje da je Olivera nastavljajući dalje navela da umesto toga, zbog njegovog mafijaškog nastupa u rešavanju problema, sada je kompanija još jače napadnuta od strane opozicionih medija, ekoloških organizacija iz čitave Srbije a naročito je brine sve veći otpor stručne javnosti otvaranju rudnika zlata u Homolju.

– Zbog fijaska na ekološkom protestu u Žagubici, održanom 10. aprila, kada je Safet Pavlović angažovao maskirane batinaše Pavla Bihalija iz Levijatana i napao okupljene građane i narodne poslanike, Olivera je, kako tvrdi, morala da sakupi sve svoje žene iz opštinske uprave i pošalje ih na Ćutu i ekologe ne bi li ikako uspeli da vlast predstave kao žrtve a ne nasilnike – kaže Sovin izvor.

Da zlo bude veće, čak su i petrovački naprednjaci na sastanku zatvorenom za javnost, osudili Safetovo divljanje na protestu u Žagubici. Nakon ovog rafala, Safet je sa knedlom u grlu zamolio da u javnost izađu sa izjavom o jedinstvu opštinskog rukovodstva i stranke, na šta je Olivera pristala pod jednim uslovom.

– Da kriminalna banda iz Donje reke, koja je lično obezbeđenje Safeta Pavlovića, više ne uživa zaštitu opštinskih vlasti i lokalnog SNS-a, kao i da se Safet u svojim javnim i tajnim nastupima više ne ponaša kao šef mafije, da ga ljudi ne viđaju sve češće kao kafanskog pijanca i siledžiju, već kao ozbiljnog domaćina, kao i da pokaže kajanje za svoje kriminalne radnje iz prošlosti – kaže Sovin izvor.

Nenaviknut na ovakve kritike, ali sateran u ćošak skorašnjim događajima, “šef” je pristao na uslove koje mu je postavila “čelična lejdi” Homolja, Olivera Pauljeskić.

Po svemu sudeći, naprednjaci će se pre odreći Safeta i njegove bande, nego što će dozvoliti da izgube kontrolu nad prirodnim resursima bogatog Homolja.

Sačuvan mir u kući, na kratko

Rasplet se očekuje uskoro…

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Zapamtite dobro žitelji Homolja. Sve je ovo perfidna igra da vam se baci prašina u oči. Na vama je da dobro razmislite da li vam je bilo koje dobro došlo ili će doći id SNSa.Ako i dalje podržavate lopove i kriminalce ni sam Gospod vam ne može pomoći.

  2. Da li je Safet na sastanku bio pod dejstvom belog praha ili se tako ponasao sto je prirodno takav? Ovo pitam zbog komsije Ranisava koji trenutno ne moze pratiti TPK.

  3. Auuu, pitam se kakav ste to “dvojac”, biče neki mlogo jak, haaa…nema šta…mada Safet, kao takav ko bi ga znao, možda je više za trojku.. al sad nema veze…Olivera, daj mu sve od sebe, ma daj-šta-daš…samo mu daj

  4. A znate li onaj krepoljinski vic koji kruži ovih dana? Razgovaraju Safet i Hakija. Kaže predsednik SNS iz Severnu Koreju. “Ja sam Safet, a od Safeta nema boljeg selameta”! A Hakija odmah kao iz topa reče: “Ja sam Hakija i kog moja čakija, bolan ubode, tom ne treba ni ljeba ni vode”. Čuo to sa strane rudar i poljoprivrednik Jovica Nikolić iz Breznicu pa pomisli u sebi: “Ma ko vas šiša”! To reče i ode da šiša ovce.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker