ZLOČIN U MIŠLJENOVCU, KOD KUČEVA: Motkom ubili čoveka u njegovoj kući

Pošto je pokojni Saša pretukao Danijelovog oca, on se osvetio sa stricem i još jednim mladićem, koga je Saša takođe pretukao.

Više tužilaštvo u Požarevcu, koju zastupa zamenik višeg tužioca Miroslav Vojinović, podiglo je optužicu protiv Dejana Stanojevića (47) i njegovog bratanca Danijela Stanojevića (33) iz Mišljenovca, opština Kučevo, zbog krivičnog dela teško ubistvo izvršeno iz bezobzirne osvete, a protiv Dejana Stojkovića (20), takođe iz Mišljenovca, zbog pomaganja u izvršenju teškog ubistva. opština Kučevo. Oni su optuženi zbog sumnje da su 11. oktobra uveče drvenom motkom ubili Sašu Stokića (49) iz ovog sela. Ubistvo se desilo u pomoćnom objektu u dvorištu Sašine kuće. Dvojica Stanojevića, inače stric i sinovac, motkom su tukli i ubili Stokića, dok im je Stojković mobilnim telefonom osvetljavao unutrašnjost prostorije u kojoj nije bilo struje. Za ovo krivično delo predviđena je kazna od 10 do 30 ili 40 godina zatvora.

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, Stokić je nedavno pretukao Danijelovog oca, pa su on i stric hteli da se osvete. Pozvali su i Stojkovića, jer je i on nedavno dobio batine od Stokića, koji ga je optuživao da mi je ukrao nekkav motor. Meštanin Radiša Stanisavljević kaže da je pokojni Saša bio dobar zidar, ali da je imao tešku narav. „On mi je ozidao skoro dimnjak na kući, i to je odlično uradio. Međutim, i ja sam sa njima imao jednom svađu, jer on lako plane“, kazao je Radiša i dodaje da pokojnik nije prezao, da „ispljeska“ ljude iz čista mira ili ako neko samo popreko pogleda. Pokojni Stokić bio je iz Šapina, a u Mišljenovac je došao posle ženidbe, u kuću svoje supruge Dubravke Ranković (44).

Pokojnikova kuća

Prema priči meštan: – Saša je, posebno kada se napije, po kući tukao sve redom. Tako je više puta pretukao tasta i taštu, kao i supruginu babu. Tukao je i sina i ćerku, a najviše suprugu. Ona je zbog toga napustila svoju kuću u otišla u Kučevo da živi. Decu su im oduzeli i do svog punolestva živeli su u hraniteljskim porodicama. pa su deca odrasla u hraniteljskim pordicama – pričaju meštani Mišljenovca.

Supruga je otišla i udala se u Kučevu, a tast i tašta prešli su u drugu kuću u selu, gde sad žive sa punoletnim unucima. Sahranu su organizovali sin pokojnika, ali i njegova supruga, pristigla sa drugim mužem. „Sašu je našao zet, muž njegove sestre od tetke. Video je kroz prozor da leži na krevetu, svuda je bila krv, a i crvi su mileli po njemu. Odmah je pozvao policiju“, rekla je Dubravka. Saša je radio kao zidar i čistio je groblje, ali je imao epilepsiju i odao se alkoholu, pa je živeo u teškoj bedi i prljavštini.

Sašina bivša supruga Dubravka pokazuje krevet i kosu bivšeg supruga

Ona je dodala da joj je veoma žao, iako je zbog Sašine naravi mnogo propatila, što je njen bivši suprug na tako strašan način završio život.

– Od kada sam se udala stalno me je tukao i maltretirao. Bio je strašno ljubomoran. Posebno kada se napije tuka je sve ukućane. Čaj je pretukao i moju babu. Sedam godina sam izdržala sa njim i onda sam pobegla u Kučevo, gde sam se pre 15 godina ponovo udala. Ipak, nije zaslužio da ovako okonča. On je otac dvoje moje dece i zbog toga sam došla sa svojim drugim suprugom da zajedno sa decom Sašu dostojno sahranimo. Vidite na trosedu su još mrlje od krvi i Sašina kosa koja mu je otpala sa glave, jer kada su ga pronašli počeo je da se raspada – uzbuđenim glasom priča nam Sašina bivša supruga Dubravka, dok nam prstom pokazuje kosu i krevet i kosu gde je skončao njen bivši muž.

Kosa od pokojnog Saše koja mu je otpala sa glave nakon što je telo počelo da truli

Inače, kad je nađeno njegovo telo, u prvi mah mislilo se da je preminuo prirodnom smrću, jer je imao epilepsiju, pa se sumnjalo da je pao i povredio se. Međutim, obdukcija je pokazala da je zadobio više povreda po glavi nanetih tvrdim predmetom. U blizini kuće policija je kasnije otkrila drvenu motku kojom je ubistvo izvršeno.

SVI ODGOVARALI ZBOG NASILNIČKOG PONAŠANJA

Inače, pokojni Saša bio je i u zatvoru zbog nasilničkog ponašanja. Osumnjičeni stric i njegov sinovac, takođe, su policiji poznati po nasilničkom ponašanju. Stokićev sukob sa njima i članovima njihovih porodica trajao je duži period, tako da je Danijelov otac zbog nasilničkog ponašanja i tuče sa pokojnim Stokićem osuđen na zatvorsku kaznu koju trenutno izdržava.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker