PREKRŠILA PORODIČNE OBAVEZE: Uslovna zatvorska kazna za neodgovornu majku iz Golupca

Dragica Barbulović (27) iz Golupca, osuđena je pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog krivičnog dela kršenje porodičnih obaveza.

Osnovni sud u Velikom Gradištu

Nad njom je određen i zaštitni nadzor, koji će se sprovoditi u naredne dve godine, kako bi se pratilo da li izvršava porodične obaveze prema svojoj maloletnoj deci.

Ona je osuđena prema sporazumu sklopljenom sa Osnovnim javnim tužilaštvom, što je Osnovni sud prihvatio. Ova majka četvoro dece, starosti od 1,5 do 7 godina, osuđena je zbog četiri krivična dela vezana za porodične obaveze, pa joj je izrečena jedinstvena kazna.

Ona se teretila da je podstanarski stan na 4. spratu napustila, i u njemu, bez zaključavanja vrata, ostavila četvoro dece i otišla u nepoznatom pravcu. Deca su izašla na hodnik i igrala se, spuštajući se niz gelender i tako rizikujući život, jer je između stepeništa otvor dubok 15 metara. Kada se najmlađe dete poseklo i rasplakalo, na hodnik je izašla komšinica, uvela ih u svoj stan i nazvala policiju, Hitnu pomoć i Centar za socijalni rad. Deca su ubrzo zbrinuta i smeštena u hraniteljsku poordicu, iz koje će biti vraćena majci. Kad se majka pojavila nakon nekoliko sati, ona je uhapšena i određeno joj je zadržavanje od 48 sati. Prilikom saslušanja u prisustvu advokata dodeljenog po službenoj dužnosti, ona je priznala krivicu i sklopila sporazum sa tužilaštvom.

Inače, njen suprug je, dva dana uoči ovog incidenta, otišao na izdržavanje zatvorske kazne, zbog porodičnog nasilja koje je nad njom izvršio.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker