ISTRAGA TRAGIČNE NESREĆE U BRANIČEVU: Kako je otac nehotice ubio sina jedinca prikolicom (FOTO)

Miloš Radovanović (78) iz Braničeva je u svom dvorištu, upravljajući unazad vozilom “škoda” sa prikolicom, udario sina Bobana i usmrtio ga.

nesreca-branicevo-3
Kapija pored koje je nastradao Boban Radovanović

Prvi rezultati istrage su pokazali da je Boban Radovanović (59) iz Braničeva kod Golupca, nastradao usled prebrze vožnje njegovog oca, koji je upravljao autom sa prikolicom. Naime, Miloš (78) je pokušavao da u rikverc uđe u dvorište salaša, ali je umesto da prikoči, dodao gas. Prikolica je odskočila i prikleštila Bobana, koji je stajao uz kapiju.

Iako ga je otac odmah odvezao u Dom zdravlja, Bobanu nije bilo spasa. Policija je protiv Miloša podnela krivičnu prijavu zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Prema rezultatima obdukcije, koja je u ponedeljak obavljena u Opštoj bolnici u Požarevcu, Boban je preminuo usled teške povrede unutrašnjih organa, nastalih pri jakom udarcu. Tragedija se dogodila u ponedeljak u 13.30, kada su Miloš i Boban došli autom do svog imanja. Planirali su da utovare drva za ogrev i odnesu ih do porodične kuće, koja se nalazi nepun kilometar dalje u centru sela.

Salaš porodice Radovanović zauzima usku parcelu, nezgodnu za manevrisanje vozilom unutar nje. A dodatni problem bilo je i to što je Miloš dodao gas, umesto da prikoči.

– Miloš je celog života radio kao vozač, ali sada su mu refleksi zakazali i došlo je do tragedije – rekle su komšije. – Možda su i njegove godine doprinele tome.

nesreca-branicevo
Komšija Dragomir Nedeljković

Nakon nesreće, Milošev putnički automobil “škoda” i prikolica koja je bila prikačena na njega odneti su na tehničko veštačenje. To bi trebalo da pokaže da li je na njima bilo nekog kvara koji je mogao da prouzrokuje tragediju.

MILOŠU I LJUBICI, SADA OSTAJE DA SE ČEKAJU DA SE PRIDRUŽE SINU JEDINCU

– Miloš je bio izbezumljen nakon nesreće. Uleteo je u kuću i samo mi rekao: “Ajde, Ljubice, idemo na salaš, kolima sam udario Bobana.” – kaže majka nastradalog Bobana i Miloševa supruga Ljubica Radovanović.

nesreca-branicevo-4
Kuća porodice Radovanović

Ona kaže da je kobno jutro, na Svetog Luku, izgledalo kao i svako drugo.

Njih troje su ustali, po običaju, u 5.30 sati i popili kafu. Posle toga su odradili uobičajene poslove i doručkovali.

– Svi smo bili raspoloženi, niko nije ni slutio da će se desiti neko zlo. Bilo je lepo vreme, a praznik, ne radi se ništa. Boban je rekao: “Ajde, tata, da odemo i doteramo drva sada kad je lepo vreme.” Otišli su „škodom” sa prikolicom na naš salaš gde držimo stoku, a gde su nam i drva. Krenuli bi traktorom, ali je u kvaru i kod majstora je na popravci. Doterali su jednu prikolicu drva i vratili se po drugu – priseća se nesrećna starica.

Miloš se ubrzo vratio, kako kaže Ljubica, nije znao za sebe.

– Boban je znao da se pazi, da se čuva. Izgleda da je sudbina htela da bude tako. Miloš je vozio unazad, prikolica na “škodi” se otkačila i udarila Bobana. Nije mu bilo spasa, na mestu je bio mrtav – kaže majka tihim glasom.

nesreca-branicevo-2
Ljubica Radovanović, majka pokojnog Bobana

Milošu i njoj je ostalo da sina jedinca isprate na večni put i nastave da žive kako moraju.

– Boban je bio izvanredan sin. To ne kažem zato što je moj, već će to reći svi koji su ga poznavali. Radio je u vojnom odseku, pa u hladnjači. Kada se hladnjača rasturila, okrenuo se poljoprivredi. Hteo je da pomogne ocu i meni, bio je mnogo vredan, ništa mu nije bilo teško – kaže neutešna majka.

Milošu i njoj, napominje Ljubica, sada ostaje da čekaju da se pridruže jedincu.

– Miloš ima problema sa šećerom i pitanje je kako će biti. A ja, majka, zašto da živim? Zašto da me sunce greje kada mog sina sunce ne greje, kada je u tami pod zemljom? Nema nama više života – kaže Ljubica.

Ljubica kaže da je njen jedinac bio oženjen, ali da ga je žena ostavila i odvela u Golubac njihovo dvoje sinova, od 21 i 19 godina.

– Sada je moj Boban mrtav i nikada ih više neće videti – neutešna je Ljubica.

Boban Radovanović je sahranjen u sredu 02. oktobra, na lokalnom groblju u rodnom Braničevu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker