SPAJDER POSKUPLJUJE SMEĆE U VELIKOM GRADIŠTU: Četvoročlana porodica će mesečno plaćati gotovo 900 dinara

Usluge PD “Spider Serbia” poskupeće za 17,37 odsto u opštini Veliko Gradište, saznaje TPKNEWS. Ovo je treće poskupljenje komunalnih usluga koje očekuje Gradištance, jer je tokom ove godine za skoro isti procenat porasla i cena vodosnabdevanja i grobljanskih usluga.

Foto: Privatna arhiva

Opštinsko veće je primilo predlog PD “Spider Serbia” za korekciju cene odnošenja smeća za domaćinstva i privredu. Nakon što prođe zakonski rok za javno objavljivanje odluke i potom to potvrdi Veće, novi cenovnik će stupiti na snagu.

Prema predloženom cenovniku, sa jednim članom u domaćinstvu na selu će se smeće plaćati 291,52 dinara + PDV, a u samom Velikom Gradištu sa jednim članom u domaćinstvu plaćaće se 364,40 dinara + PDV, dok sa više članova u domaćinstvu na selu će se smeće plaćati 655,91 + PDV, a u Velikom Gradištu gde ima više članova u domaćinstvu smeće će se plaćati 714,22 + PDV. Za vikend objekte smeće će se plaćati 364,41 dinara po metru kvadratnom mesečno + PDV.

“Spider Serbia” je objasnila i da je ovaj mesečni iznos za prosečno domaćinstvo u skladu sa Aneksima Ugovora koji je predsednik opštine Dragan Milić potpisao u ime svih građana opštine Veliko Gradište sa ovim privrednim preduzećem.

Rast cene usluge odnošenja smeća za 17,37 procenata se odnosi i na sve kategorije privatnih preduzetnika i privatnih lica.

Tako će preduzetnici u seoskim sredinama po novom cenovniku plaćati 655,91 dinara + PDV, dok za preduzetnike u gradskim sredinama cena mesečnog odnošenja smeća će biti 714,22 dinara + PDV, stovarišta građevinskog materijala plaćaće 6.480,43 dinara, stime što će se prodajni objekat posebno obračunavati po metru kvadratnom, a registrovane poljoprivredne zadruge plaćaće 3.638,48 mesečno, gde će se takođe prodajni objekat posebno obračunavati po metru kvadratnom.

Još uvek aktuelni cenovnik usluga “Spider Serbia” utvrđen je 2014. godine. U preduzeću navode da su u proteklom periodu porasli troškovi, posebno ističući energente i gorivo, te da sa sadašnjim prihodima ne bi pokrili rashode.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker