NESAVESNI VOZAČI PUNE BUDŽET: Za sedam dana kažnjeno 6.819 kamiondžija i 606 vozača autobusa

Pripadnici Uprave saobraćajne policije kaznili su 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena od 19. do 25. jula, saopšteno je iz MUP-a.

Foto: MUP

Navodi se da su 1.974 vozača teretnih vozila kažnjena zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je 938 vozača kažnjeno zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije.

Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila kažnjeno je na teritoriji Policijske uprave Niš – 1.087, Policijske uprave Subotica – 559 i Policijske uprave Šabac – 499.

Saobraćajna policija je 24. jula na naplatnoj stanici ”Beograd” kod Vrčina zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja vozilom za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije iz saobraćaja je isključen još jedan državljanin Turske koji je zaustavljen na naplatnoj stanici “Dimitrovgrad”, a koji je prekoračio dnevno vreme upravljanja kamionom za devet sati i bez prestanka upravljao teretnim vozilom 18 sati.

Skoro trećina vozača autobusa, njih 199, procesuirana je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, a 97 vozača nije posedovalo odgovarajuću dokumentaciju.

Zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu – 182, Policijske uprave u Šapcu – 79, a Policijske uprave u Subotici – 65.

Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja, usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa, istovremeno je sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Od tih će posle kazne koja je veća od plate bar 2.000 da ode u EU firme.Prekoračio je vreme vožnje zato što zbog nesposobne države 30 sati čeka na izlaz iz Srbije.Danss nas opljačkate a šta ćete sutra?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker