HAPŠENJE U POŽAREVCU: Radnica Preduzeća za puteve proneverila preko dva miliona

Uhapšena radnica Preduzeća za puteve Požarevac, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od  2.446.551 dinara.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu, po nalogu Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su V.M. (42) iz Požarevca, radnicu Preduzeća za puteve Požarevac koja ujedno obavlja i poslove u sindikatu ovog preduzeća, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

Sumnja se da je ona, u periodu od 2015. do 2018. godine, neosnovanim podizanjem gotovine sa računa sindikata i prebacivanjem novčanih sredstava na svoje tekuće račune protivpravno prisvojila 2.226.315 dinara.

Takođe, njoj je u navedenom periodu preko sindikata preduzeća isporučen ugalj ukupne vrednosti od 220.246 dinara, za koji nije izmirila dugovanja lažno prikazujući u knjigovodstvenoj dokumentaciji sindikata da nema dug za preuzeti ugalj.

Na ovaj način ona je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od  2.446.551 dinara, za koliko je oštetila sindikat.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker