KUČEVO: U subotu 29. jula, „Izvorni dani Neresnice“

Druga manifestacija „Izvorni dani Neresnice“ pobuđuje sve veću pažnju kulturne javnosti, tako da će ovog puta broj učesnika prevazići sva očekivanja.

Manifestacija „Izvorni dani Neresnice“ imaće dva dela – prvi deo koji je takmičarski, i na kome će nastupiti Kulturno umetnička društva i pojedinci van opštine Kučeva. Drugi deo koji je ujedno i revijalni deo, gde će publika biti u situaciji da uživa u igri, pesmi i svirci mladosti iz opštine Kučevo.

Za prepodnevni deo programa predviđeno je takmičenje u spravljanju starih narodnih jela dok u popodnevnom delu, biće prvo defile svih učesnika, a potom i njihov nastup na Letnjoj pozornici. U okviru drugog dela manifestacija biće izabrana i najlepša pastirica kao i njene prve pratilje.

Ujedno 29. jula Neresnica će imati i tu veliku čast da njena crkva posvećena Svetom Vaznesenju Gospodnjem, bude prva u kojoj će u toku Litije Braničevskom eparhijom biti izložene mošti tumanskih svetitelja: sv. Prepodobnog Zosima Tumanskog i sv. Prepodobnog Jakova Novog tumanskog. Mošti će biti izložene od 12 časova – prvo će se očitati Akatist i Moleban a potom će verni narod moći da ih celiva. Nakon celivanja monasi manastira Tuman izvršiće pomazivanje vernika.

TPKNEWS/ekucevo

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker