DVERI BUSUR: 100 hiljada dinara za paketiće u Busuru, ostavka jedino rešenje!

U četvrtak 26. decembra 2019. godine obavljena je dodela paketića deci predškolskog i školskog uzrasta, pa i deci koja su mlađa od predškolaca i školaraca.

Foto: Privatna arhiva

U naselju Busur, opština Petrovac na Mlavi, ponovo se nastavlja, kao i prethodnih godina, razrađenom praksom da sve bude tajno i u užem krugu, naravno seoske vlasti i njima bliskih saradnika i simpatizera.

Zbog ovih pojedinih nelogičnosti, oglasieli se Dveri iz Busura:

– SO Petrovac na Mlavi u Budžetu za 2019. godinu predvidela je novac za dodelu paketića u iznosu od 100.000 dinara ili 848 evra. Jako je to velika suma novca odvojena za paketiće za Mesnu zajednicu Busur. Jedan paketić vredi 500 dinara. Ovako velika suma od 100.000 dinara kada se podeliti sa 500 dinara dobije se 200 paketića – , kažu iz Dveri Busur.

Oni se pitaju da li zaista u naselju Busur ima 200 deteta od novorođenčadi do dece uzrasta do četvrtog razreda osnovne škole?

– To je pitanje za Mesnu zajednicu Busur, Opštinsku upravu u Petrovcu na Mlavi i Opštinsko veće opštine Petrovac na Mlavi. Ukoliko se ispostavi da ima 70 deteta do 80 deteta, ostalih 120 ili 130 paketića posmatrano u novcu 60.000 ili 70.000 dinara narodnog novca gde je završio? – , pitaju se iz Dveri Busur.

Kada se sračunaju ostalih 120-130 paketića u evrima, to je 509 ili 609 evra, u dinarima 60.000-70.000 dinara, to nije mala suma novca, narod ima pravo da zna za šta je upotrebljeno.

– Predsednik Saveta mesne zajednice Busur Predrag Kadić ove 2019. godine, kao i prethodnih godina, nije uputio javni poziv da u Osnovnoj školi u Busuru dođu roditelji sa decom uzrasta od novorođenčadi do dece uzrasta do 4 razreda osnovne škole na njegovom facebooku nalogu ili Mesne zajednice Busur – , rekli su za “TPKNEWS” iz Dveri Busur.

Podsetimo se, prošle 2018. godine predsednik Saveta mesne zajednice Busur Predrag Kadić na njegovom facebooku nalogu uputio je javni poziv “U petak 28. decembra 2018. godine, u 09:00 časova, u OS ‘Sveta Mihajlovic’ u Busuru bice održano deljenje paketića za svu decu iz Busura do 4 razreda”. O tome svedoči fotografija iz 2018. godine i fotografija iz 2017. godine sa pozivom slične sadržine pod navodnicima ispisano.

PITANJA ZA PREDRAGA KADIĆA

– Zašto i ove 2019. godine nisu pozvana svu deca od novorođenčadi do 4 razreda osnovne škole i njihovi roditelji kada je Opštinsko veće i Skupština opštine Petrovac na Mlavi u budžetu za 2019. godinu odvojila 100.000 dinara ili 848 evra?

– Da li deca u Busuru treba da se dele po političkoj liniji i podobnosti?

– Da se napiše objava kao i prošle godine u vidu obaveštenja bilo je vremena, za to je potrebno 2 minuta, zašto nije napisana objava?

– Kadiću, da li Vam je neko sastavljao spisak dece koja će da budu pozivana, selekcija podobni i nepodobni?

– Kadiću da li ste izračunali koliko dece ima od novorođenčadi do 4 razreda osnovne, i da li Vam je poznato da nema 200 deteta tih uzrasta u Busuru?

Ovih 5 pitanja predsedniku Saveta mesne zajednice Busur Predragu Kadiću, postavio je narod koji živi u Busuru.

S obzirom da ukoliko predsednik Saveta mesne zajednice Busur Predrag Kadić želi da nastavi sa selekcijom naroda na podobne i nepodobne, to je najbolje da radi sam sa sobom, a ne kao prvi čovek u selu Busur. Kako tvrede meštani Busura, ostavka je jedino rešenje.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker