SKANDALOZNO: Tuča devojčica u Smederevu zbog prepiske na “Fejsbuku” (VIDEO)

Video-snimak vršnjačkog nasilja na kome se vidi kako jedna devojčica tuče drugu obišao je društvene mreže.

Incident se desio u ponedeljak u Smederevu, u ulazu jedne zgrade, a majka jedne od devojčica kaže da se one nisu poznavale. Smederevska policija sprovodi istragu, posle koje će uslediti i krivična prijava.

Povod za tuču bila je prepiska na Fejsbuku. Počelo je sredinom prošle nedelje, kada je napadnuta devojčica komentarisala video-snimak druge devojčice. Idu u različite škole, jedna u sedmi, a druga u osmi razred.

“U ponedeljak naveče moje dete je imalo časove do 19.15, ona ju je sačekala, upoznale su se, Nađa joj se izvinila jedanput, pa je to ponovila, e onda je ona nju napala i tukla je krvnički, strašno”, objašnjava majka napadnute devojčice Ivana Pupovac.

Majka devojčice koja je napala drugu devojčicu, Gordana Stanišić, ističe da je njeno dete pak napadnuto ispred kuće pre četiri dana.

“Došle su njih šest-sedam devojčica, zadobila je hematome po glavi, bila je u Urgentnom centru, gde se tu ubacila i ta devojčica Nađa, koja je povređena i vređala moje dete i moje dete je uzvratilo”, napominje Stanišićeva.

Napadnuta devojčica je zadobila povredu slezine, oka i ramena, inače je primeran đak dobrog vladanja, tvrde u Osnovnoj školi “Jovan Cvijić”, a druga devojčica aktivno trenira karate.

Direktor Osnovne škole “Sveti Sava” Veselin Stojković kaže da napadnuta devojčica nije u školi pravila probleme.

“Nije pravila probleme zbog tuča i slično, više smo imali s njom problema zbog zloupotrebe mobilnog telefona. Ona je snimala neke učenice pa čak i profesore i to kasnije prosleđivala preko Fejsbuka. Zbog toga je kažnjena svim onim merama koje su nam dozvoljene”, kaže Stojković.

Zbog zloupotrebe društvenih mreža, u smederevskim školama je u poslednje dve godine, broj sajber nasilja povećan, ali ono što dodatno zabrinjava je da u ovakvim situacijam često ima više posmatrača nego učesnika u tuči.

“Deca jedna drugu povređuju i pritom to snimaju mobilnim telefonom i kad to puste na društvene mreže oni u stvari nesagledivu štetu čine svojim vršnjacima”, objašnjava socijalni radnik i predsednica stručnog tima za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja Vesna Emeršić.

Nadležni kažu da je medijacija u kojoj učestvuju i roditelji i deca najbolji način da se nađe rešenje u takvim situacijama.

TPKNEWS/RTS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker