KADROVI ZA PROPAST ILI NAPREDAK EPS? Jedan dobije posao, cela porodica glasa za SNS!

U ogranku TEKO Kostolac, razvilo se crno vreme. Ovaj gigant, zahteva veliku odgovornost i stručnost, zauzvrat pruža veliku platu i privilegije, a kada je partijski plen, onda je raj za rukovodioce, predstavnike sindikata i neograničeno zapošljavanje svojih članova.

Foto: TE Kostolac

Postoji priča kod starijih radnika da navodno rukovodioci iz TEKO Kostolca odlaze u penziju sa vilama na moru, Zlatiboru i stanovima ko zna gde. Ovog leta je novopostavljeni direktor u Kostolcu koga nećemo da imenujemo, za samo par meseci sagradio kuću u Dragulju, naselju pored samog Dunava. A kako još dodaju radnici, ne zaostaju ni predstavnici sindikata u kupovini novih stanova, glisera i automobila.

Dok je Milorad Grčić vladao EPS–om, u Kostolcu, bilo je dobrih i loših projekata: luka u Kostolcu koja je već nekoliko godina pusta i ne služi ničemu, industrijski kolosek nezavršen, a izgradnja bloka B3, po rečima čelnih ljudi iz EPS–a, 2017. godine kada je postavljen kamen temeljac, trebao je da bude izgrađen još 2020. godine, nažalost, tek sada je u završnoj fazi i najavljeno je u medijima da će biti na mreži u septembru 2023. godine. U vladavini Grčića, više se gledalo koja će SNS firma da dobije posao, nego napredak preduzeća. Posle odlaska Grčića, ništa se nije promenilo samo njega nema, a neki njegovi kadrovi su napredovali. Suzana Bulajić je avanzovala na mesto direktora korporativnih poslova.

Svakom mladom čoveku koji završi srednju školu ili fakultet je san da se zaposli u EPS, ali to je teško ostvarivo, jer je oduvek bio partijski plen, a za običnu raju koja nisu u partiji, čast izuzecima, vrata u većini slučajeva su zatvorena. Naime, poverenici lokalnog SNS u Požarevcu, daju nalog preko svojih mesnih odbora da im dostave spiskove odabranih i poslušnih kandidata za posao, a zatim ti isti poverenici daju poslednju reč i dodaju još nekog svog, te prosleđuju spiskove rukovodstvu EPS–a. Jedan dobije posao, cela porodica glasa za SNS.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Za Blok 3 se pita tatin sin, mali sljunak, sve se zna! Nije tatko dzaba dao pare pre 15 godina Tomi i balavku za stranku

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker