VELIKO GRADIŠTE: SNS funkcioneri izbegli optužbe za krivolov!

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije zadovoljno je odlukom Osnovnog javnog tužilaštva iz Velikog Gradišta kojom je potvrdjeno da je u opštini Veliko Gradište bilo krivolova.

Osnovno javno tužilaštvo iz Velikog Gradišta naložilo je Miši Đorđeviću iz sela Zatonje da zbog krivolova uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica navelo je da je 23. januara ove godine policija privela Mišu Đorđevića, potpredsednika opštine Veliko Gradište koji je ujedno i predsednik Lovačkog udruženja “Golub” Sladjana Markovića i šefom odborničke grupe SNS-a u Velikom Gradištu Vladimira Štrpca, zbog sumnji da su u krivolovu ubili dve jedinke strogo zaštićenih divljih gusaka.

“S obzirom na to da je Javno tužilaštvo potvrdilo naše tvrdnje, izražavamo čudjenje da je u čitavom slučaju jedino Miši Đorđeviću, politički neaktivanom lokalnom lovcu, naloženo da uplati novac u humanitarne svrhe dok su dva visoka opštinska funkcionera vladajućeg SNS-a ostala de fakto nekažnjena”, navodi se u saopštenju.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica upitalo je da li je bilo političkog pritiska na rad Osnovnog javnog tužilaštva i zatražilo od Miše Đorđevića da javno saopšti ko je platio 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker