PROTESTI U POŽAREVCU: Slab odziv građana koji protestuju

Nakon završetka Uskršnjih praznika, kada su „protesti protiv diktature“ u Požarevcu nastavljeni primetan je veliki pad broja ućesnika u njima.

Protestanti na poslednjem okupljanju

Sve do Uskrsa u protestima u Požarevcu učestvovao je veliki broj građana. Svakog dana u protesnoj šetnji, uz transparente i zaglušujuću buku i povike, bilo je po nekoliko stotina građana, koji su na taj način izražavali svoje nezadovoljstvo sveukupnim stanjem u Srbiji.  U nastavku protesta nakon pomenutih praznika učestvovalo je tek nekoliko desetina građana, da bi taj broj poslednjia tri dana pao ispod deset, onih koji aktivno proptestuju, i koji su za sebe rekli da su „čuvari vatre“ narodnog bunta u Požarevcu. U četvrtak je bilo šest “protestanata“ a u petak i subutu sedam, mahom sredovečnih, iz minulih vremena, iskusnih, „protestanata“, dok mladih nosilaca protesta, poslednji nekolko dana nigde nije bilo, što je kod „čuvara vatre“ izazvalo nezadovoljstvo.

Zbog toga su,oni najuporniji koji su izlazili na požarevački gradski trg poslednjih dana radi protesta, razmatrali da pozovu one mlade koji su bili na prethodnim okupljanjima na čelu kolone i one viđenije „protestante“ koji su putem megafona vodili i usmeravali protesnu šetnju,  da se dogovore šta dalje, jer ovako više ne ide.

– Ovakav drastičan pad broja  građana koji aktivno protestuju obesmišljava dalje svakodnevne proteste. Većinu nas koji nijedan dan nisu odsustvovala sa protesta je mišljenja da se svakodnevni protesti obustave, a da se tokom vikenda, kao što se dešava u mnogim gradovima u Srbiji, jednom ili dva puta okupimo, ali u mnogo većem broju, i tako nastavimo proteste. Naravno, pozvaćemo „viđenije“ aktiviste u protestu i u dogovoru sa njima odlučiti šta dalje. Ovako, stvarno, više ne ide – rekli su „čuvari vatre“ narodnog bunta u Požarevcu na poslednjam okupljanju, koji se desio u subotu, glasno se zapitavši gde su mladi učesnici protesta, koji su, zapravo, i pokrenuli proteste, kako u Srbiji, tako i u Požarevcu: „Pitamo se šta je sa mladima u Požarevcu? Gde su na protestima? Šta ih to sputava da dolaze. Da li je to strah uzrokovan nekim pretnjama? Ili im je dosadilo da protestuju, ili nešto drugo“…

Oni su dodali da će pozvati, zbog ozbiljnih pretnji koje su mu upućene, medijski najeksponiranijeg „protestanta“ Filipa Božinovića, koji zadnjih nekoliko dana nije dolazio na protesta, da porazgovaraju o budućnosti protesta u Požarevcu.

Ujedno su se zahvalili listu Danas, kao i portalima Topolovnik njuz i E-Braničevo, koji su jedini svakodnevno izveštavali o protestima u Požarevcu, zapitavši se što požarevački radio BOOM93 poslednjih dana nije izveštavao o protestima, kada je to od početka protesta činio.

Na kraju „čuvari vatre“ u Požarevcu poručili su da će, iako se plamen vatre protesta u Poažarevcu gotovo ugasio, naći goriva i načina da se on ponovo rasplamsa.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker